Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Klockan har hunnit bli halv två på natten när jag landar i soffan. Det svider lite i tarmarna. Magkatarren är inte lika glad för bubbel som jag är. Men sommardagar som idag, med vänner som får en att skratta oavbrutet är värda lite sveda.

 

Jag sitter och funderar på det här med att bli äldre och hur man inte längre orkar vara på benen hela dagen och mest hela natten. Men vi tanter kan. När jag bjöd in till picknick med bubbel tänkte jag att det är bäst att vi träffas lite tidigare denna gången. Så att vi kan hänga en stund innan vi, yours truly, blev trötta. Det där med att bli äldre… vi pratar om det en annan gång. Men de här tanterna hade mer energi än man kunde tro. Nio timmar häng blev det… och några flaskor cava. Kanske den mest avslappnade och mysigaste kvällen för mig detta året. Och jag tror inte jag har skrattat så här mycket totalt under året. I det här gänget finns inga förbjudna ämnen, alla åsikter är lika goa och lika värda att diskuteras högljutt. Idag fick jag lära mig att det finns ett teleskopord av begreppen demokrati och diktatur, Demokratur. Jo, som jag sa, högt och lågt. Och så lite cava till på det.

 

Jag sitter och i soffan och surfar runt lite. Svider lite i magen. Orkar inte hämta tabletter. Läser ett nytt inlägg som Katarina har skrivit. Jag gillar hennes fina sätt att skriva om sitt vardagsliv på sin blogg. Om böcker hon läser. Om promenader hon gjort. Och så funderar jag så klart på hur dålig jag är på det. Att göra vardagsinlägg. Det händer ibland, men är även då om något specifikt jag har gjort här hemma i Sverige. Reserelaterat så klart. Det finns många som är så duktiga på det där. Att skriva om vardagsliv. Som Johnny. Jag är det inte. Kanske för att mina dagar mellan resorna ofta är ganska händelselösa. För det mesta handlar det om att vila och jobba. Helt ointressant att skriva om, för mig alltså.

 

Kanske är det också lite för att jag har svårare för att sätta ord på en vardag. Det är en konst att skönbeskriva vardagliga saker. Men Katarina lyckas till och med göra sitt morgonkaffe till en mysig och intressant lässtund. Kanske är det därför jag använder mycket och många bilder. För att jag har lättare för att berätta genom bilder. Så har ni kommit så här långt, kan jag berätta att jag även idag kommer göra lite som vanligt. Visa er vår sommarkväll i bilder. Ibland glömmer jag bort hur sjukt fina och roliga vänner jag har. Men när vi samlas så här, så önskar jag så klart att vi både orkade och hade tid att träffas oftare. Och jag är såå tacksam att syster och kusin tog sig hit. Trots två timmars väntan på ett tåg som aldrig kom, och som sedan fick ringa efter en lånebil och köra sju mil hit. Det är kärlek det. <3 <3 <3

 

 

 

Translation:
When we have Swedish summer, it is the best. All you need is a warm summernight, some bubbly and the best and funiest girls you can find. 

 

Foton av mig: Celia

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. says:

  Det här var ett väldigt mysigt inlägg Daniela!! Och bilderna så härliga!

  1. Tack Jenn :).

 2. Mycket god mat där!

  Vardagsliv. Visst, mina veckosammanfattningar. Försöka ge läsaren en bild av mig. Vad jag gör hemma med den där pepparn jag köpte i Kambodja, kaviaren från Astrakhan. Hur sticklingar jag tagit i Malaysia växer. Min begonia från Armenien håller dock på att dö. Vardag, men ändå förknippad med resor. :-)

  1. Vi gillar att äta ;).
   Gillar dina vardagsglimtar. Kanske just det som gör dina sammanfattningar så fina. Din begonia är från Armenenien. Pepparn är från Kambodja. Hos mig blir det mer “tog citroengen till kontoret”, sov på ikeasoffan. :)))

 3. Jag skriver inte heller om livet mellan resorna. Dels kanske för att jag, som du tycker att det är ointressant att läsa om min torftiga lilla vardag. Dels för att jag inte orkar fotodokumentera min vardag. Tänker ofta att jag aldrig skulle orka vara livsstilsvloggare och vara tvungen att få minvardag att se glamorös ut på bild. Ha ett hem som gick att visa upp varje dag i varje sekund, osv. Så fort man log en kaffe med en vän, vara tvungen att få den fotogenic. Nä gud så jobbigt! :-)

  1. Haha. Eller hur Gunilla. Jag hade nog också varit en usel livsstilbloggare. Så länge det bara är kaffekoppen som behöver vara fotogenic går det bra :))).

 4. Där lyckades du väl alldeles utmärkt med att fånga vardagen. Kul att läsa!

  1. Tack bästa Linda. Lite då och då. Men att göra det varje vecka… nja :)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *