Kära November! Du har varit en månad med väldigt mycket uppgångar och väldigt mycket nedgångar. Det har varit en fantastisk månad vad gäller att träffa familj och vänner och det har hänt väldigt mycket. Men en kombinerad förkylning med natthosta, gjorde min ME/CFS värre och höll mig utslagen varenda minut där emellan och spenderas i soffläge med att hosta, sova eller vila. Mitt vardagsjobb blev så klart lite lidande. Men den där förkylningen ville bara inte släppa. 

Önskar er en riktigt fin andra advent.

 

1# Bästa Låten Just nu

En gammal låt har satt sina spår, vilket kan bero på att den spelats väldigt mycket i radio. Men vad gör det, när det är en låt som man inte kan bli annat än glad av. Mina listor hittar du här. Happy Roadtrip och Softa dagar.

 

 

2# Månadens Resor och Händelser

Månaden började med en fabulös resa till Skottland, fortsatte med den där förkylningen och natthostan som pågick i över tre veckor, vi fick tillökning i form av en liten kattunge som numera kallas för Atlas [eller den Lille], det blev en vinkväll med gamla gymgänget, fortsatte med en av de roligaste Julpysselkvällarna hittills, det var lite födelsedagsfirande med familjen, sedan blev det en vinprovning med bästa väninnan och våra mammor och avslutades med en galet roligt helg på Toftaholm med Julbord och gamla, galet roliga vänner. Helt klart en galet fin månad, men nu vänner, är jag också galet trött…

 

 

 

3# Oktober månads mest Inspirerande Bloggare & mitt favoritinlägg hos en annan bloggare

Under November delade Katarina på Äntligen Vilse med sig av sitt fantastiska äventyr till Yosemete Nationl Park i Usa. Bild efter bild på ett magiskt höstlandskap. Fler fantastiska bilder hittar du så klart på hennes blogg.

 

 

4# Mest gillade bilden på Instagram

Det var nog länge sedan jag var så inaktiv på Instagram som denna månaden. Förutom när jag var i Skottland, har liksom varken lust eller ork infunnit sig. Så kan det bli ibland, och så måste det få vara. Ibland måste man ta lite paus från Sociala Media. Av bilderna som jag trots allt lade upp var det två som uppskattades mycket. En var på Slottet Castle Fraser i Skottland och ett var på vår nya familjemedlem Atlas. Atlas som fick sitt namn efter ett förslag från Linnea på bloggen Lanclin.

 

 

5# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet

Inlägget om vad man kan tänka på när man ska boka ett hotell via Booking blev månadens mest lästa. Det jag tyckte var roligast att skriva, var nog inlägget om Haggis och maten i Skottland.

 

6# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden

Mytomspunna Loch Ness på det Skotska Höglandet
15 Julfilmer för den perfekta Julstämningen
Få hjälp att kräva kompensation från flygbolagen, gratis
Det Skotska köket, Haggis och blodkorv till frukost och sex restaurangtips
Inverness och det Skotska höglandet
Resebloggarna tipsar om 11 Julmarknader i Skandinavien
En film om höst, kultur och mode i Paris
Edinburgh i Skottland, lite som att gå in i en Harry Potter film
Sparar man på att alltid välja det billigaste hotellet på Booking
On Instagram | Oktober 2017
Jul på Svenska hos Jimmy Fallon
Mina 21 bästa tips för en lyckad weekend i Paris
Skottland, från Inverness till Aberdeen genom ett tågfönster
Ögonblicksbilder från ett Skottland i höstskrud

 

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
November was busy month, but also a month where I hade the worst cold I ever had. But I did get to hang out a lot with family and friends. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Så du har också varit trött och slut. Det syntes inte i det där fina haggisinlägget och alla härliga foton.

  1. Visst är det underbart med sociala media ;). Jag är ju inte så ofta personlig här i bloggen, vill ju fokusera på att berätta om kul resor, men visst finns det en baksida här med, och jag som alla andra tampas med motgångar emellanåt :).

 2. Atlas är alldeles bedårande söt! Och jag hoppas att förkylningen har släppt och att du mår bättre nu.

  1. Visst är han. Helt underbar:). Förkylningen är borta, ska bara bli lite piggare. Tack för omtanken ♡

 3. Hoppas du kryar på dig snart! Det må vara trist och långtråkigt att bara vila, men det är det bästa för kroppen… Vet jag av egen erfarenhet. Fick också världens förkylning och en envis torrhosta som jag drogs med i flera veckor. Missade både det ena och andra roliga bloggeventet, men kroppen sa helt enkelt ifrån och tvingade mig att vila… Nu hoppas jag vi får en frisk december båda två så vi kan njuta av julen och fler resor framöver! Kram <3

  1. Åh du med! Visst är det tråkigt. Den där torrhostan tar ju kål på en. Och ovanpå den den där extrema vintertröttheten är det ju inte kul. Men visst är det bra att man ibland tvingas vila :). God Jul på dig. Vi ses i februari väl?

   1. Menar du på NTBs resa till Riga? Absolut i så fall! :-)

    1. Ja, precis. Jag hoppas att min anmälan gick igenom :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *