December månad har varit ganska händelserik. Det beror så klart också på att jag har haft mer energi än jag haft på hela året. Och när det är så, passar jag ofta på att vara med på så mycket jag bara kan. Även om jag vet att jag får betala lite för det kommande veckor. 

 

Ända sedan vi var i Mexiko i Mars, har jag följt nyheter mer än jag någonsin gjort tidigare. Det gör jag via flödet i Google, Discovery. Här får jag upp nyheter som Google tror jag kommer gilla. När vi var i Mexiko var de flesta nyheterna på Engelska och mycket har förblivit så. Flödet kan så klart också designas efter vilken typ av artiklar du vill få upp och från vilka sidor. Inte oväntat valde jag bort allt om sport och jakt :).

 

De senaste månaderna har intresset för att läsa nyheter om Trumph minskat. Kanske för att jag helt enkelt inte orkar läsa mer om galningen. Inget förändras och han är fortfarande en narcissist av oändliga proportioner utan någon som helst empati. Enligt vissa listor tydliga tecken på en Sociopat ;). Nåja, då kände väl Discovery att de behövde ersätta de artiklarna med annat. Istället började flödes fyllas av recepttips, The Kardashians, Corona i Sverige… och horoskop :). Men troende astrolog, nja, det är jag nog inte.

 

WEEKEND I SKANÖR FALSTERBO I SYDVÄSTA SKÅNE

I slutet av November gör vi vår första roadtrip sedan Juli,  när vi gjorde Blekinge. Vi bor några nätter på Havshotellet i Limhamn i Malmö. Gör utflykter i närområdet, äter god mat och åker och tittar på sälar i naturreservatet Måkläppen i Falsterbo.

 

Sverige, Skåne, Falsterbo, Måkläppen

 

STIFTELSEN KRISTIANSTAD ÖSTERLEN & FOTOGRAFERING PÅ ÖSTERLEN

Jag har sedan cirka ett år tillbaka haft äran att få sitta i styrelsen för Stiftelsen Kristianstad Österlen. I stiftelsen sitter också två fantastiska kvinnor som driver företaget Fri Kommunikation nere på Österlen. De jobbar med allt från varumärkesstrategi, grafisk profil, bildarkiv, film och sociala medier. De fick i uppdrag att ta bild på alla styrelsemedlemmarna. Och Rebecca lyckades ta bilder på mig som ingen annan förr.

 

 

WAKAI = YOUNG AT HEART

För cirka sex månader sedan blev jag också tillfrågad om jag ville gå med i den nya Communityn WAKAI. I dessa tider känns det extra kul att något händer. Så det var inte svårt att tacka ja. Att hubben dessutom drivs av två riktigt seriösa kvinnor, journalisten & programledaren Annika Jankell och tv-producenten Ulrica Örn, avgjorde saken. “En WAKAI är en beskrivning av en inspirerande person som är 45 plus.” Communityn växer och jag ser fram emot att se vad det kommer leda till det kommande året.

 

 

INTERVJUDAD I TIDNINGEN KORSVÄG

I höstas blev jag kontaktad av tidningen Korsväg. De vill intervjua mig inför artikel om denna tidens hälsningar och huruvida det kommer förändras i framtiden. Himla kul så klart. Och i mitten på December kom tidningen ut. Och Agneta var så snäll att hon även skickade en kopia till mig.

 

 

TIPS PÅ DOKUMENTÄR | ATTENBOROUGH OCH MASSUTROTNINGEN

Detta är kanske en av de viktigaste dokumentärerna som gjorts senaste tio åren. Vi får följa Attenborough, forskare och människor som jobbar i olika hjälporganisationer. Dokumentären handlar om hur vi i de rikaste länderna i världen, håller på att förstöra vår jord. Hur vi förstör djurarternas miljöer och hur vi håller på att utrota våra däggdjur. Man får sig en tankeställare när man får reda på att man i Usa konsumerar mer än sju gånger per person, som man gör i länder som Indien. Och att 70% av det som produceras och tillverkas i U-länderna, är på grund av efterfrågan i I-länderna. Se den här. 

Originaltitel: Extinction – the facts

 

 

BLOGGTÄVLING FÖR RESEBLOGGARNA

December kom och jag kände att det behövde hända något kul i vårt community Svenska Resebloggar. Lite pepp detta konstiga år. Så jag anordnade en tävling där de Svenska Resebloggarna själva fick utse sina favoritbloggar. Här är vinnarna.

BÄSTA YOUTUBE KANAL | Dryden, Daniel Rydén

BÄSTA INSTAGRAM STORIES | Fantasiresor, Sofia Zetterqvist

BÄSTA INSTAGRAMFLÖDET | På Vift, Cathinka Ingman

MEST INSPIRERANDE | Johnnybajdzjan, Johnny Normark Friskilä

MEST LÄSTA | Resfredag, Annika Myhre

MEST UNIKA | Fantasy Dining, Maria Karlsson

MEST HUMOR | Dryden, Daniel Rydén

BÄSTA DESIGN | Fantasiresor, Sofia Zetterqvist

BÄSTA FOTO | Oh Darling, Helena Gunnare

BÄSTA STORYTELLING | Äntligen Vilse, Katarina Wohlfart

BÄSTA RESEBLOGG | SAMLAT VERK | Rucksack, Eva Gyllenberg & Fantasiresor, Sofia Zetterqvist

 

 

JULEN

Julen firades efter Folkhälsomyndighetens råd. För första gången någonsin firade jag och mina syskon inte ihop med mamsen. Däremot sågs vi någon timme för fika, i systers garage, med öppen dörr och så gott avstånd vi kunde. Vi vuxna höll bra avstånd, men det är ju alltid svårt med barnen. Framför allt de yngre, som gärna vill kramas. I mellandagarna spenderade jag några dagar med älskade systerdöttrarna. Det blev lite restaurangbio och lite lazerdome. Båda bokades för vårt slutna sällskap. BTW… behöver nog jobba på det där med selfies :)).

 

 

NYÅRSAFTON

Vi avslutar detta året med ett Nyårsfirande med nära vänner. Ett av de finaste Nyårsfiranden vi har haft här hemma i Sverige. Vi satt utomhus i flera timmar. Drack varm romchoklad, åt nypoppade popcorn och åt lyxig, nygrillad hummer. Vi firade in det nya året genom att släppa några Kinesiska svävande lyktor. Vi kunde inte gå in i det nya året på ett bättre sätt.

 

 

Translation
I am summing up the latest month. And it probably has been the most eventful all year. We have done a roadtrip to watch seals, spent a lot of time with family and friends. I have also been seen in the paper Korsväg. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Så fint att läsa! Glad att du muntrade upp vårt community – tack igen. Kram!!

    1. Det känns ju oerhört bra när man har energi att genomföra några av alla idéer som skuttar runt där uppe :). Önskar dig ett riktigt fint 2021 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *