VI har lämnat februari och en väldigt grå månad bakom oss. Nedräkningen till sommartid har på något sätt börjat. Jag tror vi är många som längta efter ljusare tider och gröna knoppar. Trots att denna vintern känts ovanligt kort. Februari har för mig varit en ganska lugn månad med tid för eftertanke, vila, tid att skriva inlägg och artiklar och planera för kommande resor.

 

1# Bästa Låten Just nu
En ny favoritlåt har denna månaden blivit Did it for the Fame med Sabrina Ddumba. Ytterligare en sådan där låt som man blir glad av.

2# Bästa TV-serien just nu
I väntan påatt förra månadens favoritserie Marvels Agents of Shield ska komma ikapp, har jag tittat om en favoritserie från förra året, Shannara Chronicles. Kanske perfekt timing inför releasen av säsong två nu i februari. Sci-finörden i mig blev dessutom överlycklig när jag hittade en serie som jag helt missat, Killjoys. Det är nu nya favoriten, men tyvärr är den också en av de där serierna som inte har mer än tio avsnitt per säsong.

3# Månadens Roadtrip / Resa
Februari har varit en hemmamånad med fokus på vila och återhämtning av kroppen. Fördelen är att man hinner skriva ikapp om tidigare resor.

4# Ett land jag tittar lite extra på just nu
Italien. Eftersom nästa resa med Mor och Syster blir till Florens, letas det så klart lite extra på sånt man inte får missa där. Du har kanske något tips till oss?

5# Februari månads mest Inspirerande Bloggare
Emila Westerström är det unga coola tjejen från Lund som bloggar på sajten med samma namn. Förutom att hon är tatuerare är hon också superduktig fotograf. Utöver massor med inspiration om konst, foto och livstil, hittar man massor med inspiration på DIY.

6# Mina favoritinlägg hos andra bloggare denna månad
Cathinka Ingman har rest till flera länder som fortfarande finns på min önskelista. En av dem är en resa genom Amazonas i Sydamerika. Så hennes inlägg om att paddla kanot i Amazonas inspirerade och lockade på nytt om att någon gång få göra denna resa.

7# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet
Mitt eget favoritinlägg är Monkeylove i Sacred Monkey Forest Sanctuary i Ubud. Kanske beror det mest på att själva upplevelsen var så speciell. Men det som drog flest läsare denna månad var 19 sätt att spara pengar till en resa.

8# Månadens bästa händelse
Torsdagsbubbel med finaste väninnan har blivit ovärderligt kul, men också helger med syskonbarn och familj. Fick dessutom massage av båda systerdöttrarna samtidig. Var det någon som sa barnarbete ;).

9# Detta har hänt på bloggen denna månaden
En av våra bilder repostades på Instagram av Picture_to_keep [bilden nummer två i collaget längst upp]. Och så fick jag vara med och tipsa om mina favoritresor i Afrika hos Afrikabloggen! Även om jag varit i åtta länder Afrika, känns världsdelen ändå väldigt outforskad av oss och det finns flera afrikanska länder på önskelistan.

10# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden
Denna månaden har jag skrivit om både Bali, Singapore, Dubai, Budapest och Cinque Terre. Men också om hur man sparar pengar till en resa och om termen valutasvin.
19 sätt att spara pengar till en resa
Upptäck Budapest och sex andra städer i Ungern
Monkeylove i Sacred Monkey Forest Sanctuary i Ubud
Hur väljer man de perfekta solglasögonen
On Instagram | Januari 2017
Ketut Liyer, filmen Eat Pray Love och Ketuts son
Kalas, nytt obejktiv, och hur man inte fångar tre barn på bild
Vinn en resa till Singapore, staden som har allt
De kallar oss valutasvin, en krönika av Karin Wallén
Jakten på ett vattentempel och Munduk Moding Plantation
De 13 mest lästa inläggen under året som gick
Taxidrönare blir verklighet i Dubai redan till sommaren
Monterosso Al Mare, den största av byarna i Cinque Terre

#11 Kroppen & Själen
Tyvärr är det fortfarande lågt med energi och all fokus ligger på att vila och försöka hamna på rätt köl. Jag saknar så klart resorna, solen och glatt umgänge. Men ser med förhoppning fram mot att Mars bara kan bli en bättre och piggare månad.

12# Extra tacksam för just nu
Vänner som hör av sig fast jag är för trött för att höra av mig själv.

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
Here is a summary of what has been going on in February. Have been taking it slow with the travelling, focusing on health. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så fint!! Tack <3

    1. Tack själv för fin inspiration :)

  2. Så fina bilder! :)

    1. Tack Christine <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *