Maj är nog en av mina Svenska favoritmånader. Sol, värme och ett Skåne i starka gröna och gula färger. Att göra roadtrips i närområdet har tagit fokus från reseplanerande och gett oss härliga dagar i våra hemmatrakter. Och så har det så klart planerats lite inför sommaren och bokats lite här och där. 

 

1# Bästa Låten Just nu
Jag fortsätter samla på mig glada och trallvänliga låtar att lyssna på regniga dagar eller i bilen. Denna månaden har jag lagt till två glada låtar. Wiktorias “As I lay me down” har hittat sin plats i listan, men också Pharells “Happy”. Enjoy. Du vet väl att du kan prenumerera på listan?

 

2# Bästa TV-serien just nu
Och där kom den där dippen. Jag har inget jättespännande att titta på. Inte så, att det INTE finns serier jag inte sett, bara ingen som retar fantasin, som fortfarande är Science Fiction, Fantasy och Äventyr. Har gett mig på Dark Matter. Får se om den fastnar. Tips någon?

 

3# Månadens Roadtrip / Resa
Maj var en lugn månad vad gäller utlandsresor. Istället har det blivit många roadtrip´s här i Skåne. Det har bland annat blivit turer till Åhus, Yngsjö, ett besök på Bellas i Bromölla [en amerikansk dinner som det kommer mer om] och Eslöv.

 

 

4# Ett land jag tittar lite extra på just nu
Svalbard dyker upp vart jag än vänder mig. Hos resekolleger, i tidningar och på tv. Men jag är nog inte redo att åka dit än. Vi planerade att åka till Frankrike i Juli, men flyttar nog fram den resan någon månad. Så helt plötsligt behövde jag ett nytt sommaräventyr. Och härom dagen när jag var inne hos Dryden föll allt på plats. Ja inte Dubai som Daniel skrev om, men Abu Dhabi bara dök upp i skallen och kändes helt rätt.

 

5# Maj månads mest Inspirerande Bloggare & mitt favoritinlägg hos en annan bloggare
Linda på 155cm är bloggaren som ständigt utmanar oss läsare och resenärer att tänka till lite mer när det kommer till medmänniskor och medvetet resande. Inte helt oväntat blir mitt favoritinlägg denna månad ett av Lindas inlägg. “How do eat an elephant”. Välformulerat, genomtänkt och ger en tankeställare. In och läs.

 

6# VAD TYCKER NI VI SKA TA UPP HÄR?
Bestämde mig för att slå ihop fråga fem och sex. Oftast blir ju månadens mest inspirerande bloggare helt naturligt den som har inläggen som inspirerar mig mest. Så nu har jag utrymme för att svara på något annat. Så HIT ME. Vad är ni nyfikna på?

 

7# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet
Mitt eget favoritinlägg är inlägget om Saluhallen i Florens. Alla färgerna i bilderna tar mig tillbaks till denna supermysiga stad. Men inlägget som lockade flest läsare denna månad var 21 av Sveriges roligaste nöjesparker och djurparker, men inlägget om Svalbard var nästan lika intressant för många.

 

8# Månadens bästa händelse
Åh vad jag älskar Maj månad. Sol, värme och en natur i alla dess färger. Jag har tagit mig lite mer ork till att träffa familj och vänner och det ger ju lite energi och glädje. Förutom våra roadtrips, har jag haft flera fina kvällar med goa vänner. En där vi firade en fin väns födelsedag med balkonghäng. En kväll med först ena svägerskan och sedan blev det en kväll med god mat och sällskap av den andra fina svägerskan med familj. Dessutom två kvällar med fina vänner, varav den ena allt som oftast är iväg och jobbar på kryssningsfartyg. Så bäst? Ja, alla, men extra speciellt var det nog att få skratta över champagne med vår emigrerade vän. Ja, vilken fin månad att vara tacksam över.

 

 

9# Detta har hänt på bloggen denna månaden
Jag har ju tackat nej till i princip alla förslag och erbjudanden som kommit i vår. Och jag ska erkänna, att tacka nej till resor har varit extremt tufft. Det är ju det roligaste jag vet. Men i maj har jag dock tackat ja till två samarbeten. Det ena var ett inlägg och det andra en resa. I slutet på Juni får ni följa med till Grekland helt enkelt.

 

10# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden
Gatubilder från de genuina Judiska kvarteren i Budapest.
Florence, you had me at Hello.
On Instagram, April 2017.
9 restauranger och barer i Sanur på Bali och Svenska köttbullar.
Är det så att Svalbard kallar på mig eller är det bara ett Blue Car Syndrome.
Att hyra bil på resan.
Dofter, smaker och färger i Saluhallen Mercato Centrale i Florens.
En liten roadtrip från Kristianstad till Åhus en solig söndag i Maj.
En dag med vinprovning i gröna Chianti i Toscana.
21 av Sveriges roligaste nöjesparker och djurparker.
Om att baka bröd utan recept.
Min systers Florens.
Ett soligt, soligt Skåne, gröna skogar, varma vindar och vita stränder.

 

#11 Kroppen & Själen
Tyvärr är ju ME, Myalgisk Encefalomyelit, en sjukdom som innebär inflammation i hjärna och ryggmärg och ofta omfattar muskelvärk och muskelsmärtor. Ett av symptomen är Kroniskt Trötthet. Det  är en sjukdom som inte går att styra alls. Det finns inga läkemedel och det finns inga genvägar till bättring. Träning, KBT och rörelse gör tyvärr att man bara blir ännu sämre. Det enda man kan göra är att vila, vila och vänta ut bättre dagar. För mig brukar dock sol och värme hjälpa lite.  Just när är det bättre än det var i Mars, och lite bättre än i April. Men jag fortsätter vila mer än vad min hjärna vill.

 

12# Extra tacksam för just nu
Att jag har en man som förstår min situation trots att det går ut över mitt jobb i vårt företag. Läser i många forum om andra som har ME där de blir kallade för lata, sjusovare och ännu värre av respektive och familjemedlemmar. Så tack G och min älskade familj för ert stöd och förståelse.

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
The month of May I have been exploring my own part of the world a lot. I do believe it is the best month of the Swedish summer. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Svalbard eller Abu Dhabi. Sådär lagom kontraster, haha! Ska till Svalbard över midsommar så då kanske jag kan få dig att tillslut boka resan dit då helt enkelt. :)

    Maj förresten, jag håller med. Det är ju då livet där ute i naturen exploderar (i alla fall söder om Dalälven, här i Jämtland händer det nu i juni). Stor älsk på det!

    Syns på fredag! :)

    1. Eller hur :)). Om någon kan omvända mig borde du vara en av dem. Så tack för att du fick mig att hitta mitt sommaresmål. Det gör vi. Syns på fredag :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *