Vi har precis avslutat en pressressa här i Ungern och bestämt oss för att stanna någon dag extra och bara strossa genom vackra Budapest. Vår promenad tar oss oväntat till de Judiska Kvarteren i staden. Vi möts av gator fulla av fantasifulla barer, restauranger och folk som bara sitter och njuter med en öl av den fina dagen.

 

En liten minifestival med utomhusbio och ölstånd håller på att avslutas när vi passerar. Och jag inser att vi kanske hittat Budapests mest intressanta områden just nu, de dynamiska distrikten nummer 7 och 8 i stadsdelen Pest. På senare år har distrikt 7 blivit Pests hetaste nöjesdistrikt, dit såväl unga ungrare som turister går för att slå runt om kvällarna. En liten motpol till det pampiga Budapest med fina badhus som de flesta relaterar till.

 

Strax före andra världskriget bodde 200 000 judar i kvarteren. När många deporterades till Auschwitz 1944 blev området ett getto och den judiska befolkningen i distrikt 7 minimerades. Idag kämpar en engagerad minoritet för att behålla områdets identitet. Här finns utöver de coola nya barerna och restaurangerna rituella badhus, judiska restauranger, bagerier, skolor, daghem och Europas största synagoga.

 

Vill du läsa mer om Budapest kan du läsa mina tidigare inlägg om staden här. Där hittar du inlägg om allt från Termalbad,  Michelinsrestaurangen Onyx, Castle Hill och Fiskebastionen och Femstjärniga boende. Vill du läsa mer om Ungern och allt man kan hitta på där, då går du bara till Ungern bland kategorierna helt enkelt.

 

 

Translation:
When in Budapest you have to take a walk in the 7th and 8th district, the Jewish Quaters of the city. Just a genuin part of the city and full of exciting bars and restaurants. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Profilbild

  Vad mysigt det ser ut. Vilken tur att det finns så mycket kvar att se

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Gillar verkligen Budapest. Tror att man i de flesta storstäder kan hitta saker man inte
   trodde fanns :)

 2. Profilbild

  Säger precis som Cathinka, så mysigt det ser ut. Och vilken otroligt läcker turkos dörr. :)

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Taaack Christine. Budapest är ju en liten pärla :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *