Det största badhuset och spaanläggningen i både Budapest och Centrala Europa är Széchényi Thermal Bath. Den gula, neoklassiska byggnaden är i sig en fantastisk upplevelse. Här kan du bada i ett antal inomhus och utomhusbassänger i en fantastisk miljö. Bassängerna är fyllda med mineralvatten i olika temperaturer och allt vatten i dem kommer från två av de totalt 130 olika mineralvattenkällorna belägna under staden. Det finns även bassänger för motionssimning, barnbassäng med stora vågor, bastu, ångbastu, och massagerum. Själv är jag ingen badfantast, men älskar massage. Tyvärr hade de inga lediga tider för det, så jag tog beslutet att ta en promenad i stadsparken istället medan de övriga njöt av badhuset.

Stadsparken, Városliget, med sin fridfulla sjö, är en populär mötesplats oavsett säsong. På våren tar man en promenad här och kanske en picknick. På sommaren kan man spela pingis, hyra en paddelbåt eller bara njuta av dagen och titta på folk. På vintern omvandlas sjön till en skridskobana och människor samlas här för att åka skridskor, äta gott och umgås. Slottet Vajdahunyad ligger i bakgrunden och förhöjer den underbara vyn ännu mer, precis som Hjältarnas Torg som man glimtar bakom sjön. Och jag och min kamera hade en underbar eftermiddag här. Och vill man äta riktigt god mat till ett fantastiskt pris, ska man göra ett besök på restaurang Robinson som ligger vid sjön i parken. Vi avslutade vår helg här och var än en gång saliga över god mat.

Om Széchényi
* Inträde på Széchényi, 4200 Ft [cirka 140 kronor].
* Lån av handduk kostar 700 Ft [cirka 25 kronor], med en deposition på 4200 Ft.
* Olika behandlingar som massage går att få. Men var beredd på att det kan vara väntetid.
* Att hitta rätt när man kommer dit är inte helt lätt. Det finns ingångar på två sidor och informationsdiskarna är kanske inte så funktionella
som vi är vana vid.
* Inomhusdelen stänger 19:00 och utomhusdelen 22:00.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *