Jag bli aldrig trött på den där utsikten från ett flygplan. Känslan av att stå helt stilla ovan molnen. Och för några korta minuter är man fri från allt. Alla jobbiga bekymmer och problem är borta. Men bara för en kort stund. Helt plötsligt väcks jag till av doften av apelsin i planet. Starkt. Och gott. Kanske jag skulle beställt apelsinjuice istället för kaffe?

 

Jag är på väg till Budapest. Är det andra eller tredje gången? Jag är osäker. Första gången var var när jag och mannen åkte dit med fem goda vänner. Kanske sex år sedan. Det var första gången vi reste med vänner, något vi inte velat göra förr. För vänskapen skull. Och det första gången vi åt på Michelinrestaurang. En Michelinrestaurang jag faktiskt ska få uppleva än en gång. Resans fokus är mat och dryck. Och jag som älskar just det, får väl räkna med några extra kilon hem. Runt midjan då :).

 

Vad jag dessutom inte visste, var att jag än en gång skulle få resa tillsammans med Peter och Helena från Freedom Travel. Under året som gått har vi upptäckt både Tjeckien och Skåne tillsammans. Kanske jag borde tackat nej till resan. Är oerhört trött. Men tänkte att det kanske är lite soligare i Budapest än hemma i Kristianstad och sol mår jag alltid bättre av. Och, ja, nu när jag är här, det är varmare :).

 

Ungern, Budapest

 

BUDAPEST, TREDJE GÅNGEN GILLT 

 

Det är inte förrän jag mellanlandar i Frankfurt som jag inser, att det är tredje gången jag besöker Budapest. Förra gången jag var här, var mannen med. Och Helena och Peter :). När jag åker förbi slottet är det lika imponerande nu som då. Jag påminner mig själv om att jag måste läsa mer om slottet. Undrar hur det var att bo där?

 

Å så är jag framme. Hotell D8 mitt i centrum kommer vara mitt hem den kommande veckan. Precis runt hörnet från den välkända kedjebron och Donau. Vi ska under den kommande veckan leva oss genom Ungerns smaker. Allt från lokal husmanskost till fine dining på Michelinrestauranger. Ni kan som vanligt följa oss på Instagram och Stories.

 

Bilderna på mig är tagna av Annika från Travellover

 

Ungern, Budapest

Ungern, Budapest

 

Translation
I am right now in Budapest in Hungary. I will be spending the upcoming week here enjoying the fall and discovering the Hungarian food culture. 

 


Resan är en PR-resa arrangerad av Hungarian Tourism.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *