Vår Italienska roadtrip har tagit oss till Monteleone D´Orvieto. Vi gör ett stopp i byn på berget Orvieto och tar oss sedan till Nido Del Falcone, där vi ska bo en natt. Denna delen av roadtripen gör vi lite av nostalgiska skäl för mig. Det var mitt första besök i Italien, utöver Venedig, och min första bloggresa. 

 

Jag vill så klart dela med mig av känslan jag fick för Italien just där och då. För allt. Vi äter glass på samma ställe i Orvieto, går samma runda och tittar på samma kyrka. Vi bor hos Bruno och Paola på Nido Del Falcone, hästarna hem, för att det var där jag blev kär i Italien. En renoverad ruin omgjord till ett B&B med fokus på lokala råvaror, livet på landet och passion för hästar. Vi möts av Bruno och Paola med samma värme och entusiasm som förra gången. Kanske är de lite mer upptagna och lite tröttare än då. Å andra sidan ör de numera i princip fullbokade året om. Just Augusti är månaden när de tänkt ha lite semester själva, men tar trots det emot oss och lagar mat till oss.

 

Eftersom de övriga gästerna är långliggare som bor här i över en månad och lagar mat på egen hand, har vi hela uteplatsen för oss själva både till kvällsmaten och frukosten. Den vegetariska trerättersmenyn ger mannen samma smakexplosioner som jag fick där och då. Zucchiniblommor, nypotatis, färska tomater, pasta med valnötter och hemmagjord pesto och persikor från gården. När man tillagar enkla och lokala råvaror med kärlek, omtanke och hemmagjord olivolja kan det inte smaka bättre. Vi delar en flaska prosecco, ligger vid poolen, dricker aperol spritz och ser solnedgången. Vi vaknar till fågelkvitter, gröna landskap och solrosor. Och vi önskar att vi hade kunnat stanna längre. Men det är dags för nästa del av vår resa, ön Ischia, och vi har en färja bokad. En av de få saker som bokats på vår resa.

 

Inte oväntat får även mannen sin aha-upplevelse här. När vi lämnar Nido Del Falcone i Monteleone D´Orvieto, planerar vi redan att göra ett återbesök och stanna mycket längre nästa gång. När våra tre veckor är över, är detta inte bara ett riktigt fint minne för mig, men är också ett av mannens favoritstopp under vår Italienska roadtrip.

 

Läs om mitt första möte med Bruno och Paola i artikeln “Heldag på Agriturismo Nido Del Falcone“.

 

 

Translation:
Our stay at Nido del Falcone in Monteleone D’Orvieto in Umbria is one of our favourite memories from our Italian Roadtrip.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Underbara bilder!!!! Dit vill jag verkligen :) kram

    1. Jag kan verkligen rekommendera Umbrien, lite som Toscanas mindre kända småsyskon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *