Jag har inga problem med långa resor. Jag har ju tidigare till och med berättat att jag kan tycka det är trevligt och att jag till och med gillar flygplatser. Men så har vi de där gångerna när man tror att man har en kort resa framför sig och bara precis allt går fel och inte ens en positiv inställning kan rädda en…

 

Jag har ju några gånger berättat om de få gångerna jag faktiskt råkat ut för de där olyckliga resorna, när saker inte gått som de ska. Som den gången det var tågstrul och så var det ju den där gången när allt gick fel på riktigt när jag var på väg till Vietnam. Då var ändå humöret ändå rätt okej när jag kom fram och jag tyckte att jag hanterade just de dagarna väldigt bra och med ganska glatt humör. Nu har det hänt igen och denna gången slogs jag ut totalt.

 

Sällan har jag känt mig så stressad, svettig under en resa och så trött efter resan. Med direktflyg från Köpenhamn är det bara 2.5 timmar till Neapel, jag hade en mellanlandning vilket innebar att jag hade en resa på 6,5 timmar framför mig. Den resan på 6.5 timmar, tog istället 14 timmar på vägen hem. Så här kommer åter en tidslinje på hur en resa kan bli och inte som man har förväntat sig.

 

Flyget är försenat

 

TIDSLINJE

NEAPEL

13.00 Från Caserta till Neapels flygplats.

14.00
Framme på flygplatsen. Inser att jag inte har varken flygbiljetter eller boardingkort i telefonen. Kort historia, blev av med telefonen, ficktjuv på moppe, , fick en ny av arrangören på två timmar [så proffsiga], men hade inte hunnit installera allt jag behövde i telefonen. Så på flygplatsen får jag börja med att sätta mig ner och börja ta hem appar för att komma åt flygbiljetter och resedokument.

17.05
Planet ska gå, men är en timme försenat. Helt okej. Sitter på fantastiska Dubl på Neaples flygplats och dricker lite rosa Spumante, äter gott och jobbar.

18.10
planet lyfter.

 

PARIS

20.20 Mellanlandar i Paris på Orly flygplats. Och det är nu allt börjar gå fel på riktigt. Först springer jag till Easy yet för att checka in. Första flygsträckan var med dem och jag har bara tagit för givet att också nästa är det [inte bokat biljetterna själv]. Dessutom sitter det en liten flicksnärta där som vägrar kolla biljetten innan jag packat bort mina presentpåsar. Bara ETT handbagage, trots att jag är beredd att betala extra för att slippa packa om.

När jag så väl lagt tid och energi på att packa om, kollas flygbiljetten. Jag flyger inte med Easy Jet, utan med Norweigan andra sträckan. Tack för det. Har så klart oturen att inte landat på terminal Sud där nästa plan går från. Springa lite igen till snabbtåget för att ta mig till rätt terminal. Orly är sjukt stort och helt oförståeligt. Just då! Samtidigt bestämmer sig framhjulen på min väska för att ge upp. Varje gång jag ställer den rasar den framåt.

21.10 Kommer till Terminal Sud. Flyget går om 35 minuter. Har inget boardingkort. Eftersom det är för tätt inpå när planet ska lyfta, kan jag inte heller checka in i självincheckningen. Skyndar till en bagageincheckning där jag tack och lov får snabb hjälp och får ett boardingkort på några minuter.

21.25
 Tar jag mig igenom säkerhetskontrollen. Springer lite. 20 minuter till planet går.

21.45
Kommer fram till gaten svettig och trött och får meddelandet att planet är en timme och tio minuter försenat. . Man skulle kunna tro att det borde vara en lättnad, istället känner jag bara en trött irritation. Hade jag vetat att det var försenat hade jag kunnat ta det lugnt.

KÖPENHAMN
00.50 Landar i Köpenhamn. Sista tåget till Kristianstad har redan gått.

01.26
Sista tåget till Lund. I Lund väntar bästa bror för att köra mig till Eslöv där jag får spendera natten. Väl i Malmö blir tåget stående, folk på spåret. Inget händer. Bror kör från Lund till Malmö.

02.30
Vi kör från Malmö till Eslöv.

03.00
Landar hos mamma i Eslöv 14 timmar senare och är sjukt trött. Sover bort hela kommande dag.

 

Så kan det bli ibland. Vad är det värsta som hänt dig under en resa?

 

 

Translation:
If you are unlucky, your short travel time might become a really long day trip. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

16 Comments

 1. Hej søde,
  Sikke en historie og øv når det går så galt. Kan godt forstå at du var stresset og træt bagefter.

  Min værste rejse var den samme dag som du rejste fra Napoli – kan huske vi skrev sammen fordi mit fly til Manchester også var forsinket. Jeg kom til skade med mit knæ i flyet og ja en lang sørgelig histore som du, hvis du gider kan læse om her:https://ontrip.dk/syg-i-manchester-england/

  Sommetider er rejser ikke den rene lykke som alt andet i livet heller ikke er.
  Er glad for at du endelig kom hjem.

  Knus Annette

  1. Ja, det var galet. Att vi båda satt på varsin flygplats och haft otur med vårt resande. Självklart måste jag in och läsa om vad som egentligen hände. Hoppas du har hunnit återhämta dig och är bättre i knät så att du snart kan resa igen :). Knus vännen

   1. Tak jeg har det bedre
    Har bestilt flybillet til USA om en måned. Tores og min sommerferie knus

    1. Åh vad mysigt. Då hoppas jag att du är helt kry till dess <3

 2. Oh no lät som en jobbig resa!!! :( det ör nog när mina barn blivit sjuka på resor :( kräkts etc… men långa förseningar är aldrig kul :( åh rånad av mobilen :( styrkekramar

  1. Ja, sjuka barn kan inte vara kul. Jag måste säga att jag beundrar er som reser med flera barn. Jag ska erkänna, att rånet var inte jobbigt alls, däremot resan :)))

 3. Du har verkligen min sympati. Kram på dig! Nu en anekdot från mina resor. Mitt flyg från Billund till Arlanda (på 1h 20 minuter) blev inställt häromveckan. Just den veckan som saknade marginaler. Ombokad till en idiotisk rutt via Köpenhamn, som skulle ta upp hela nästa dag. Men: ringde SAS 7.00 kommande morgon, får tacksamt nog tag på “rätt person”, som raskt bokar om mig till direktflyg samma kväll istället. Jag upprättar ett lokalkontor i (det något förvånade) hotellets lobby och sitter och skriver där istället för på Söder.

  1. Tack Johanna. Visst är det bra när man får tag på rätt person som bara löser problem enkelt? Och att sitta och jobba i en hotellobby är ju ändå rätt trevligt :)

 4. Usch så jobbigt att bli så försenad och komma hem mitt i natten :( En del förseningar har man ju varit med om men den mest otursförföljda resan har jag skrivit om här: http://www.stadtillstrand.se/2017/07/23/forsenade-och-installda-flyg/.

  1. Får gå in och läsa din story. Försenad kan jag tycka är okej, bara jag sliper stressa :)

 5. Inser precis att jag inte haft några större problem, förutom när Ethiopian Airlines slarvade bort ett dygn på Zanzibar för oss. Men vi slapp att springa mellan gater i alla fall.

  1. Men precis. Har inget emot förseningar, bara jag slipper stressa och springa :). Spendera en extra natt någonstans är inte superjobbigt i min värld :)

 6. Det där lät ju rätt jobbigt faktiskt! Vi hade lite otur på vår senaste resa när vi flög till Dublin. Plan som var försenat, väskor som inte kom med och när dom senare levererades till hotellet fick vi tillbaka en barnvagn utan framhjul … lite jobbigt faktiskt, men allt löste sig tillslut.

  1. Det lät ju också ganska jobbigt. Framför allt tänker jag, när man reser med barn. Allt blir ju ännu lite mer omständligt då…

 7. Nä usch vilken jobbig upplevelse! Jag är relativt förskonad från flygstrul, men hemresan från Madagaskar tog nog priset ändå… Vi skulle först flyga inrikes för att sedan fortsätta till Paris och Stockholm. Första lilla propellerplanet blev försenat, vilket gjorde att vi missade långflyget till Europa. “MadAir” hette deras officiella flygbolag, vilket verkligen gjorde skäl för sitt namn… AirFrance hade inget gott öga till bråkiga MadAir (baserat på tidigare erfarenheter I guess) och gjorde inget för att hjälpa oss, strandsatta på Madagaskar. Nästa flyg till Europa gick om en vecka – och samtidigt visste vi att vulkanmolnen från Island rullade in över Europa och skulle lamslå flygtrafiken lång tid framöver… Vi befarade såklart att vi skulle bli tvungna att stanna på ön i flera veckor.

  Lyckligtvis hittade MadAir en galen rutt runt via öar i Indiska Oceanen (Mauritius, Reunion och Malviderna) – sen hemåt. Vi slapp både askmoln och förlorade arbetsdagar, men vilken mardrömsresa…

  1. Men jösses. Det måste vara det extremaste jag någonsin hört. Då är min lilla olycksdag en droppe i havet. Fick ni flyga en vecka senare eller tidigare? Det här måste du ju bara skriva om :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *