Moscato di Terracina Winery, it doesn´t get any better than this

 

Trots att varje lunch och middag vi har ätit har varit fantastiska är min favoritlunch den på Campo Soriano och vingården Moscato di Terracina med Andrea Pandolfo. Turen med vindruvsplockande och raderna av vindruvsplantor får mig att minnas tider när jag var liten och fick följa med morfar till hans vindruvsodlingar. Och medan han jobbade satt jag på marken mellan plantorna och åt druvor.

Andrea Pandolfo är ytterligare en av alla dessa fantastiska och engagerade människor vi mött på vår resa. Hans drivkraft är att återställa den gamla vingården till dess forna rykte och mer. Vineyard Moscato di Terracina, Cantina Sant’ Andrea wine, tillverkar moscatoviner och deras viner har vunnit många priser. Det visar att hans engagemang och satsning har gett resultat.

Lunchen är min favorittyp av lunch. Man sitter utomhus i en och fantastisk miljö och färsk mat dyker upp lite här och var. Grillad korv, en salsiccia som är den godaste jag någonsin ätit, de nyplockade druvorna, de färska körsbärstomaterna, nybakat bröd, en fantastisk pecorino, färska prosciutto, en underbar tomatsallad med olivolja som vår Amy precis gjort, en typ av svart tapenad [röra gjord av oliver] allt serverat med de bästa moscatovinerna från gården på berget. Lunchen avslutas med en saffranskräm gjord av Michaela från Arte Zafferano. Och självklart är saffranet lokalproducerad på hennes gård.

Jag och Andrea hittar också ett annat gemensamt intresse, förutom druvorna, passionen för fotografi. Han tar med mig till, enligt honom, bästa platsen för de bästa bilderna på berget. Han berättar också att det är han själv som tagit alla bilderna som finns på deras hemsida.

En underbar, underbar dag som jag hoppas få återuppleva någon annanstans men på ett kanske liknande sätt…

 

 

Translation:
My favouriteday and lunch was spent at a winery up on the mountain. Fine dining can be nice, but on any given day, I prefer fresh tomates newly baked bread, grapes and more, eaten outsida under the sun of Italy.
Foto: © Discovering The Planet [foto av mig Avary Sassaman och Claudia Moreschi]
I samarbete med: This is your time
 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar