Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Italien, Terracina

 

Trots att varje lunch och middag vi har ätit har varit fantastiska är min favoritlunch den på Campo Soriano och vingården Moscato di Terracina med Andrea Pandolfo. Turen med vindruvsplockande och raderna av vindruvsplantor får mig att minnas tider när jag var liten och fick följa med morfar till hans vindruvsodlingar. Och medan han jobbade satt jag på marken mellan plantorna och åt druvor.

 

Andrea Pandolfo är ytterligare en av alla dessa fantastiska och engagerade människor vi mött på vår resa. Hans drivkraft är att återställa den gamla vingården till dess forna rykte och mer. Vineyard Moscato di Terracina, Cantina Sant’ Andrea wine, tillverkar moscatoviner och deras viner har vunnit många priser. Det visar att hans engagemang och satsning har gett resultat.

 

Lunchen är min favorittyp av lunch. Man sitter utomhus i en och fantastisk miljö och färsk mat dyker upp lite här och var. Grillad korv, en salsiccia som är den godaste jag någonsin ätit, de nyplockade druvorna, de färska körsbärstomaterna, nybakat bröd, en fantastisk pecorino, färska prosciutto, en underbar tomatsallad med olivolja som vår Amy precis gjort, en typ av svart tapenad [röra gjord av oliver] allt serverat med de bästa moscatovinerna från gården på berget.

 

Lunchen avslutas med en saffranskräm gjord av Michaela från Arte Zafferano. Och självklart är saffranet lokalproducerad på hennes gård. Jag och Andrea hittar också ett annat gemensamt intresse, förutom druvorna, passionen för fotografi. Han tar med mig till, enligt honom, bästa platsen för de bästa bilderna på berget. Han berättar också att det är han själv som tagit alla bilderna som finns på deras hemsida.

 

En underbar, underbar dag som jag hoppas få återuppleva någon annanstans men på ett kanske liknande sätt… Mer om alla våra resor i Italien kan du läsa här.

 

 

Translation:
My favouriteday and lunch was spent at a winery up on the mountain. Fine dining can be nice, but on any given day, I prefer fresh tomates newly baked bread, grapes and more, eaten outsida under the sun of Italy.

 


Foto av mig: Avary Sassaman och Claudia Moreschi.
Resan var delvis en PR-resa som arrangerades av This is your time.
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *