Italien, Rom

 

Min Italienska resa började och slutade i Rom, som ligger i regionen Lazio. Dagen när jag skulle flyga hem, hade jag några timmar över och kunde göra en liten bit av Rom. Ni som följde resan vet att en massa olyckliga omständigheter resulterade i att jag större delen av resan var utan egen kamera. Dagen i Rom, fick mobilkameran tjänstgöra som huvudkamera och det var väl helt okej.

 

En kort promenad från Guesthouse Sant Angelo där jag bodde, ledde mig till Castel Sant´ Angelo och Vatikanen. När jag kommer dit, har jag nog lite tur, påven håller utomhusmässa och här är massor av folk och massor med polis. Men att betala för att komma innanför staketet lockar inte jättemycket. Jag förstår ju ändå inte vad han mässar om. Vatikanstaten har varit en självständig stat sedan 1929 och påvens residens sedan tidigt 1400-tal. Med sina 450 medborgare är Vatikanstaten världens minsta självständiga stat både till yta [0,44 km2] och befolkning.

 

Här finns många av sevärdheterna som bör besökas när man åker till Rom. Bland annat Peterskyrkan, Petersplatsen, Sixtinska kapellet, Vatikanmuseerna, Vatikanträdgårdarna, Cortile del Belvedere och påvens bostad i Palazzo Apostolico. Vatikanstaten har också ett eget postväsen och en järnvägsstation. Promenaden längs med Tibern påminnde mig om promenaderna längs Seine i Paris. De underbara alléerna med träd. De små stånden med försäljning av böcker, planscher, kors och lite udda masker från Venedig.  Även om jag hade kunnat spendera fler timmar denna dag i Rom, hade tröttheten och den intensiva resan hunnit ikapp mig. Jag bestämde mig för att några timmar i Rom fick räcka för denna gång och sparade resten av staden till en annan gång.

 

 

Translation;
When I did my last trip to Italy, I also got to spend a few hours in Rome and the Vatican. 

 

Foto: © Discovering The Planet [mobilbilder]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *