09.20 Jag sitter på tåget från Kristianstad till Köpenhamn. Det är dags för min fjärde bloggresa denna sommaren. Det kan te sig som mycket, och i ärlighetens namn så är det också det. Jag var väldigt stolt över mig själv i våras som klarade av att tacka nej till resor, fast det är det bästa jag vet. Men så kom sommaren…

 

Mellan Januari och slutet på Juni blev det bara EN resa, tro det eller ej, en med mamma och syster till Florence. En resa som jag tyvärr inte hunnit skriva så mycket om än. Men så i sommar, när jag började må lite bättre efter att nästan hela våren varit utslagen, började jag så klart tacka ja till lite resor igen. Det var liksom inte meningen att det skulle bli så många. Denna till Neapel är som sagt den fjärde, sjätte resan denna sommar om man räknar vår resa till Förenade Arabemiraten och min korta resa till Örebro. Detta är också den sista bloggresan för i år har jag bestämt. Det skulle vara att något väldigt unikt och speciellt som dyker upp för att jag ska ångra mig.

 

Höstens planer är att hinna ikapp lite med mitt vanliga jobb, yes, jag har ett sådant :). Jag är ju ekonomiansvarig och redovisningskonsult i ett litet företag. Vill så klart också hinna skriva färdigt fler av alla påbörjade inlägg, mest för min egen skull. Ni skulle bli förvånade hur ofta jag använder min egen blogg som “Google” när jag inte kommer ihåg saker eller behöver bevisa för mannen “att jag har rätt”.

 

10.54
är jag framme
i Köpenhamn. Två timmar till godo, det händer inte ofta. Så vad gör man för att fördriva tiden när man inte är hungrig och precis druckit en halvliter kaffe? Man går till H&M och köper ett par jeans i storlek större och för att döva det dåliga samvetet köper man också två proteinchoklad i pressbyrån. Pizzan och pastan som jag tänker äta i Neapel försöker jag förtränga så mycket som det bara går.

 

13:00
är det dags
 för planet att lyfta. Direktflyg till Neapel med, trumvirvel, Ryanair. Vill bara poängtera att det inte är jag som bokat. Det är första gången jag flyger med dem och förhoppningsvis sista. Gillar inte strulande bolag. 12:50 går folk ur planet som precis landat, tio minuter senare är vi på väg in. Ingen städning mellan flygen här inte. Men så är det ju, ja, Ryanair. Bara tjugo minuter sena lyfter vi. Men jag ska inte klaga. Utrymme för benen är det gott om, men de stackars flygvärdinnorna får verkligen jobba för sin lön. Sälja dricka, sälja mat, sälja parfym och sälja lotter. Själv halvslumrar jag och och noterar bara lite slött varje gång de passerar mig.

 

16:00
Landar jag i Neapel
och möts upp av en jättetrevlig Daniela :). Vi tar en kaffe ihop och Daniela berättar lite om vad jag har att vänta i helgen. Och jag måste erkänna att jag blir lite uppspelt. Jag har faktiskt mest hört tråkiga resehistorier om Neapel, och när vi var här förra sommaren, passerade vi bara lite snabbt på väg till ön Ischia som ligger precis utanför Neapel [inlägg kommer snart].

 

17:45
Checkar jag in på hotellet
efter en lång dag. Jag ska under helgen bo på Hotel Nuvo som ligger i Västra Neapel i området Flegrea. Tanken var att jag skulle checka in, fräscha till mig lite och gå ut och gå en promenad. Istället fastnar jag på rummet, lite trött och tar det istället lite lugnt. En timme senare tar jag mig ut för lite mat och så klart ett glas Prosecco. Restaruangen Vulkania ligger runt hörnet och är helt okej för ikväll, men blir kanske inga återbesök. Proseccon är god och musselpastan ligger som i massor av olivolja lär väl synas på höfterna redan imorgon bitti.

 

21:00
Är jag tillbaka
på hotellet för att varva ner lite, blogga, instagrama och fixa lite bilder.

 

23:00
släcker jag ner. Imorgon ska jag få se ett Neapel som jag inte visste fanns. Och vi ska börja i katakomberna. Hörs imorgon.

 

Ni kan följa mig under de kommande dagarna på #NaplesToday, men här kommer lite mobilbilder från dagens intryck. 

 

 

Translation:
Sometimes it can take a lot of hours to get to a city even though it is pretty close to home.  My day for Naples started at 9 am and ended at 6 pm. Both cities are in Europe.  

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Festligt att du är där. Såg ett tv-program i veckan som handlade om pizzan i Neapel som fick mig att vilja åka dit!
  https://www.svtplay.se/video/15097180/landgang/landgang-sasong-9-neapel
  Ha det så trevligt!

  1. Mycket med pizza här :). Och den är verkligen god. Tack tack.

 2. Ska bli kul att följa med dig på din resa i Italien! Det är faktiskt ett land som jag inte har besökt än.

  1. Snart dags Helena :). Vi får byta. Jag får ta Usa och du Italien :))

   1. Haha eller så reser vi tillsammans nästa gång. Vi mellanlandar i Italien innan vi gör USA osäkert ;)

    1. Men åh vilken bra plan :)

 3. Härligt m
  Italien igen! Wow så många bloggresor!!!! Imponerande :) ha en underbar resa!! Kram

  1. Ja, mycket Italien i år :). Tack Lina. Ja, det har blivit några stycken ;) :). Abraccio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *