Vi far fram mellan bilarna, min chaufför Michele och jag, i en galen hastighet och det är små marginaler mellan bilarna och vespan. Men konstigt nog känner jag mig trygg och lycklig som ett barn och jag vet faktiskt inte riktigt varför. Mina knän nuddar nästan bilarna vi kör förbi och logiskt borde jag känna rädsla mer än något annat. 

 

Neapel är en galen stad. Den är stökig. Den är hektiskt. Och det är sjukt mycket trafik. Men trots allt det, är ändå något visst med Neapel. Den är som ingen annan stad jag varit i och den liksom charmar dig i smyg utan att du ens är medveten om det. Vi börjar vår vespatur med Napolin Vespa genom att ta oss ut ur staden. Vergilius, vår guide och en av chaufförerna, tar oss till området som heter Possilipo där vi ska göra vårt första stopp. Och hela vägen dit känner jag att jag konstant ler och riktigt njuter av vädret, turen och utsikten. För här, lite utanför centrala Neapel, ser man hur otroligt vacker staden är.

 

“You always cry twice for Naples. Once when you
have to go there and once and when you have to leave.”

 

POSILILIPO, TUFFBERGET SYDVÄST OM NEAPEL

 

Posillipo är ett tuffberg sydväst om Neapel som skiljer Pozzuolibukten [Pouzzouli var den viktigaste hamnen under medeltiden för romarna] från Neapelbukten. Posillipo har fått sitt namn efter ruiner som finns här efter den antika Villa Pausilypon, som bland annat tillhörde Augustus. Här, på en höjd av 193 meter över havet, får vi en otroligt vacker solnedgång över Neapelbukten och en liten historielektion om området. Vi får reda på att området här är resultatet av ett vulkanutbrott som skapade tjugo kratrar, varav en sjö. Området är känt för något som heter Slow Earth Quake. Det vill säga et långsamt pågående vulkanutbrott. Och området här är ett paradis för dykare med alla sina sevärdheter under vatten.

 

Turen fortsätter och jag försöker ta lite bilder i farten. Om det blir bra har jag ingen aning om, men bilderna och minnena får jag ändå med mig hem. Utsikten på vägen tillbaka från Posilipo in till centrum är bara magisk. Jag får den där känslan i magen när jag helst av allt bara skulle vilja stanna och ta lite bilder varannan meter för att det är så fint. Och då, stannar vår guide till på en fantastisk utsiktsplats. Vi har utsikt över hela Neapel med Vesuvius i bakgrunden. Och jag, det blir en hundra bilder på tio minuter. Varje gång jag lägger ner kameran och njuter av utsikten, ser jag en ny bild.

 

Vespaturen avslutas på Caseari Cautero Di Salvatore Cautero. En liten vinbar, en Entoteca, där vi träffar Salvatore Caseari Caotero. Kvällen avslutas med smakprovning av ett lokalt rosa Spumante, typ “Rosa Champagne” och en massa goda charkuterier. Vespaturen i Neapel blir både min och min resekollegas favoritupplevelser. Men, vi kan ju lugnt säga, att vi aldrig hade vågat köra själva.

 

 

Translation:
My absolute favourite experice in Naples in Italy, was doing a vespa tour. Fortunately you get a driver that knows the traffic very well in the city. Aboslute, absolute must. 

 


Resan gjordes i samarbete med Nordic TB och Aeroporto Internazionale Di Napoli, #NaplesToday.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Fina bilder! Det ser så mysigt ut med vespa! Vi har varit sugna på att skaffa en här, i Stockholm, men så är det ju det där med vintern … och den är ju lång. Perfekt med vespa i sydeuropa! :)

  1. Tack! Vi älskar vespa. Eller jag gillar att åka och G gillar att köra, perfa. Tycker absolut ni ska ha en :). Man kan ju använda den från sen April till September.

 2. Reneé Ljungström says:

  Hallå! :-)
  Ser fantastiskt ut och lätt det blir en vespatur väl i Neapel!!
  En fråga bara, vilken av turerna valde ni?
  Classic, Panorama??
  Vill också tillägga att du har en grym blogg!! Minst sagt!
  Sååå mycket jag älskar Italien ( var nyss i Florens) och vill så mycket uppleva mer av Italen och du har verkligen inspirerat mig vidare kan man lugnt säga.
  Nästa gång blir det Neapel, Vesuvio, Pompeii, Procida, Capri och Sorrento.
  Ha det gott!

  1. Men åhhhh… jösses vad det värmer att höra. Tack tack. Älskar med Italien. Finns så mycket att se och göra och smaka :). Och Florens är en ljuvlig stad. Om du är i Neapel, missa inte Ischia. Helt underbar ö. Procida får jag ta nästa gång :). Vespaturen är något av det roligast jag gjort i Italien :). Galet, men roligt. Det verkar som de ändrat lite i turerna. Men det närmaste tror jag skulle vara panoramaturen. Hoppas du får en underbar resa och stort tack igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *