Åhh vilken underbart solig medelhavshelg vi haft här i Skåne. Jag kan inte komma ihåg när det senast var både varma dagar och varma vindar på kvällarna. Jag hade ett helt annat inlägg planerat för idag, men precis som med våra resor, kan det ändras på en halv dag. Och efter den här helgen, så måste jag ju bara dela med mig av helgen. 

 

Jag har ju en väninna från Linköping som normalt jobbar med att resa världen runt på en kryssningsfartyg. I helgen var hon och hälsade alla sina vänner här i Kristianstad och jag hade turen att få umgås med henne två kvällar i rad. Inte själv då. Men tillsammans med en annan go vän. Det är precis som att man passar på att göra lite mer i sina hemtrakter när man får besök. Vi började fredagen med lite cava i hamnen i Åhus och avslutade kvällen med lite mer Cava och sejfilé på Handelsbaren.  Riktigt mysig kväll.

 

På lördagen gjorde girlsen stranden när man ska göra den, på dagen. För mig blev det istället lite egentid på samma strand på eftermiddagen. Så jag tog mig till en av stränderna i Yngsjö utanför Kristianstad, en av alla som ligger fantastiskt vackert. Fördelen med att åka själv, är att ingen blir frustrerad över alla stopp man gör för att fånga gula rapsfält, gröna tallskogar, vita stränder och magiska solnedgångar. Stranden hade jag nästan för mig själv. Kaffe, macka, sol och värme. Mer kan jag inte begära. Vet inte varför jag inte utnyttjar läget till alla fina stränder oftare än jag gör.

 

Lördagen avslutades med ytterligare några flaskor cava och fantastisk mat på Borgmästargården inne i Kristianstad. Visst får man ta med stora plånboken, men maten var fantastiskt god och servicen kanske bäst i stan hittills. Vi delade systerligt på en Charkbricka, Ravioli med skum, Mac and Cheese och en Oxfilé. Vi trodde att vi kanske skulle få beställa till någon rätt, men vi gick därifrån mätta och belåtna.

 

Tack för en fin helg girls!!!

 

Längst ner bjuder jag på en liten video och mig själv :). First and only take! Den är filmad med mobilen, om nu någon skulle undra ;). Följ oss gärna på You Tube för fler filmer. 

 

 

Translation:
Enjoying a sunny day in my parth of the world, the beautiful beach Rigelelje in Skåne, Sweden. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. Skåne <3 Så himla fint. Jag vill komma och hälsa på dig nångång igen :)

  1. Skulle bli såå glad. E hemma hela augusti ♡

   1. Åh ska försöka få in ett besök hos dig då! <3 Vi får prata mer om det i Stockholm!

    1. Det gör vi. Kramis

 2. PS: Ser att du har ny layout på bloggen, jättefint!

  1. Tack. Haft den ett tag nu och trivs jättebra. Testar just nu hur det känns med sidebaren till höger, men det kan ändra sig :).

   1. Va kul! :) Jag gillar att ha sidebar till höger mer än jag gillar det till vänster. Men det är ju verkligen en smaksak :)

    1. Jag hade den till höger när ingen annan hade. När alla bytte gick jag tillbaka till V. Vill ju inte vara för mainstream ;). Haha..

 3. Ah, Skåne är allt bra fint! Skulle göra göra mer av stället än den roadtrip vi gjorde till Smygehuk och Kristianstad hösten 2014. Härligt bildinlägg alltså!

  1. Det är ju det. Tycker vi resebloggare i allmänhet är rätt duktiga på att sälja in våra respektive landskap till varandra :). Just nu lockar både Östersund, Örebro, Småland, Gotland och nordligaste Sverige. Måste sluta läsa resebloggar ;) :)

 4. Herlig vær, herlige steder, herlige bilder! For mange år siden var jeg på speiderleir i Skåne, på Sjöröds Lägerområde. Da var jeg på dagstur til Simrishamn og Stenshuvud nasjonalpark. Det regnet, men det var fint likevel. Strendene må jo være utrolig flotte på varme sommerdager!

  1. Fint väder och sol kan göra de flesta ställen magiska :). Vi får hoppas på finare väder nästa gång. Åh vad kul att du har gjort Skåne med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *