Det är inte ofta det är reseevent här nere i Skåne. Av naturlig anledning är de flesta i Stockholm. Men när det är, brukar vi försöka gå. Denna gång var det Kroatiens Turistorganisationen som bjöd in på Mat & Vin i Slottsparken för att berätta mer om Zadar.

 

Av någon anledning, har vi gjort väldigt lite på Balkan. Lite av förklaringen kan ligga i att, när vi väl åker det hållet, besöker vi gärna Nordmakedonien, mitt  födelseland [well före detta Jugoslavien]. Utöver det har vi bara Albanien och Montenegro på listan. Och så en dag i Split i Kroatien, som vi i princip inte räknar. Vi har också åkt buss genom Serbien, kan man ens räkna det?! Så när vi får en inbjudan till ett Kroatiskt event, är det svårt att tacka nej. I vackra slottsparken i Malmö ligger restaurang Mat & Vin. Här, i denna finna miljö, är eventet som Kroatiska turistorganisationen arrangerat.

 

Mat & vin har normalt inte lunchservering. Här öppnar man bara för just event, företagsarrangemang eller för de som vill gå en matlagningskurs. Det är Peter Skogström [som blivit utnämnd till Årets kock] och dessertmästaren Marie Skogström som har restaurangen som presenterar vår meny. Till förrätt är det vit sparris som serveras med en röd äppelcider från Huskvarna. Till huvudrätt, precis som på Kockeriet, serveras gös med en vit äppelcider. Och till efterrätt glass med rabarber. Och både jag och Göran är överens, faktiskt smakar både förrätt och huvudrätt bättre här än på Kockeriet.

 

 

ZADAR

Det krävs inte mycket för att fånga vårt intresse för Zadar i Kroatien. Bilderna därifrån gör så klart sitt. Men också att det finns så mycket att se och göra i närområdet. Den är den femte största staden i Kroatien. Landets största insjö finns här. Fem nationalparker. Flera filmer har spelats in här. Bland annat “Don´t look up”.  Alfred Hitchcock ska enligt uppgifter beskrivit solnedgången i Zadar som “den mest vackra solnedgången i världen”. Men kanske viktigast av allt. Zlatans mamma kommer från en by i närheten av Zadar. Bara det. Premiären för flyg från Köpenhamn och Stockholm med SAS kommer gå från slutet på juni.

 

VI MÖTER RESEBLOGGSKOLLEGOR

När vi väl går på event här nere i Skåne, är det faktiskt sällan vi stöter på andra resebloggare. Kan ju bero på att de flesta finns i Stockholm. Men ibland händer det. Vi träffar Kerstin och Eyal från På Upptäcktsfärd. Det var första gången vi möttes IRL och det var riktigt trevligt. Alltid kul att ha en verklig bild av de man följer på sociala media. Jag har tidigare skrivit om deras blogg, för att det är en av mina favoritbloggar att läsa. Eyals texter är så bra. Och är man intresserad av vandring, är det där man hittar massor av tips.

 

 

Translation
We were invited to an event hosted by the Croatian tourism organisation. It was held in Malmö at Mat & Vin i slottsparken in the south of Sweden. After the event, we were ready for Zadar in Croatia.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *