Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

 

Vi är väl mindre bra på att göra det konventionella och boka weekend när det är helg. En inbjudan till ett event med Kroatiska turistorganisationen i Malmö, ledde till miniweekend i början på veckan. Vi bokade in oss på MJs Hotell dagen innan eventet och middag på Tareq Taylors restaurang Kockeriet samma dag. 

 

MJ’S HOTELL I MALMÖ

Att bo på MJs hotell i Malmö har funnits på min önskelista ett tag. Mannen, som bott där förut, hade helst velat bo någon annanstans. Han bodde där förra året och tyckte faktiskt inte om det alls. Han tyckte att det var överskattat. Men jag hade ju inte bott där och ville bilda mig en egen åsikt. Så… ja… det blev MJ´s. Ärligt, så nådde det inte upp till förväntningarna. Jag hade hoppats på mer… mer av allt.

 

Rummet var ok. Ett litet vardagsrum och ett litet sovrum. Vi var lovade sammetsklädda möbler, pastellfärger, flamingos och stor mysfaktor. Och det fick vi väl. Men mest utanför rummet. Från mig får de dock ett plus för sängarna och sängkläderna. Jag sov superbra. Mannen inte lika mycket så. Om jag ska utvärdera helheten, tycker jag nog inte att det är ett av ESS Groups bästa hotell. Kanske det finns rum på hotellet som skulle imponera mer. Vi lyckades boka det minsta hotellrummet “Small”.

 

Största behållningen av vistelsen var hotellets innergård. Mannen benämnde det ganska fint som en “svensk ryiad. Frukostmiljön här var helt underbar. Bland mosaikbord, gröna växter och glastak, njöt vi av både en och två koppar kaffe. Och, jag älskade porslinet. Själva frukosten då? Ja, inget speciellt. Bra. Kanske lite mindre urval än väntat. Dock får deras pannkakor högsta betyg. Frasiga på utsidan och mjuka på insidan. Det blev några sådana.

 

LÄS MER: 6-rätters meny på restaurang Smaca i Kristianstad 
LÄS MER: The Vault hotell i Helsingborg

 

Skåne, Malmö, Mj´s hotell

Skåne, Malmö, Mj´s hotell

Skåne, Malmö, Mj´s hotell

Skåne, Malmö, Mj´s hotell

 

TAREQ TAYLORS RESTAURANG KOCKERIET

Jag får väl i ärlighetens namn erkänna att Kockeriet inte fanns med på någon av mina listor. Och hade det inte varit för hela familjens födelsedagspresent till mig och mannen, hade vi kanske aldrig hamnat där. Vi har bokat en måndag kväll. När vi kommer dit klockan 18, är vi först på plats. Restaurangen ekar tom. Men bara en timme senare är det fullsatt. Trots att det bara är måndag. Förväntningarna är så klart höga. Dels för att det är Tareq Taylor. Dels för att det är ganska höga priser. Och dels för att den rekommenderas av Michelin Guiden.

 

Vi möts av supertrevlig personal och visas till vårt bord. Jag blir omedelbart förälskad i den gamla lokalen med takbjälkar och inredning som påminner om ett Skåne från förr. Att man har full insyn i köket för att kunna se hur kockarna arbetar, är så klart ett stort plus. Men också nästan något man förväntar sig av restauranger på den här nivån. Tareq Taylor startade Kockeriet 2014 och kallar det för ett gastronomiskt hus med råvaran i fokus. Och det är väldigt synligt i vår meny. Sparris och rabarber, säsongens råvaror, lyft fram i flera rätter.

 

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

 

VÅR 7-RÄTTERS MENY PÅ KOCKERIET

Vi väljer sjurättersmenyn. Om man räknar brödet som serveras vid sittningen, de tre bitarna amuse-bouse [aptitretare], palet cleansern [en liten mellanrätt, ofta en sorbet, för att rensa gommen inför nästa rätt] och ostbrickan som vi beställer utöver menyn, blir det elva rätter. En av våra favoriträtter blir bland annat det hemmagjorda brödet. Jag önskar att vi hade vågat be om en minilimpa till. Bland det godaste bröd vi ätit. Fisken är den bästa av rätterna enligt oss båda. Men efterrätten tar hem det för mig. Kardemummaglassen är definitivt bland den godaste glass jag ätit.

 

Kanske maten inte är någon direkt smaksensation. Smakerna är ganska milda och det är svårt att säga att någon rätt sticker ut och gör intryck. Ja, bortsett från brödet och glassen då. Jag har varit på avsmakningsmenyer där man får smakexplosioner inför varje rätt. Däremot får själva miljön, uppläggningen, detaljerna, servicen och upplevelsen högsta betyg. Det är faktiskt bara maten som får ett lägre betyg. Men vi hade gärna sett lite mer smaker som sticker ut, i alla fall i någon av rätterna.

 

1. Hemmagjort bröd och hemmagjort smör
2. Amuse bouse, tre per person
3. Hamachi, kålrot, bergamott
4. Hälleflundra, ärta, hägg
5. Bläckfisk, mandel, chimchurri
6. Vit sparris, råräka, citrongräs
7. Oxe, humle, grön sparris
8. Lamm, ramslök, spetskål
9. Sorbet
10. Ostbricka
11. Rabarber, kardemumma, citron

 

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

Skåne, Malmö, Tareq Taylor, Kockeriet

 

Translation
We did a miniweekend in Malmö in Skåne in the begining of a week i Maj. We booked MJ´s hotel and a 7 course tasting menue at Tareq Taylors restaurant Kockeriet. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *