Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

 

Vårt första besök på Minas Chokladstudio gjorde vi för över sex år sedan. Innan hon flyttade till Fjälkinge från Rinkaby. Vi åt chokladfrukosten som har blivit det man förknippar Minas med, och som ofta är anledningen till att man bokar en frukost hos Amina. 

 

Det äts sju miljoner ton choklad per år i alla dess former och varianter. Ljus Choklad. Mörk Choklad. Vit choklad. Några mer kända än andra. Som Lindt, Anton Bergh, Hersey´s och Marabou. De fyra största länderna av chokladproduktion är USA, Tyskland, Schweiz och Belgien. Enligt Statista står Västeuropa för cirka 35% av  världens totala chokladproduktion, och USA för ytterligare 28%. Intressant nog, är ingen av de största chokladproducenterna kakaoproducenter, och inga av de största kakaoproducerande länderna är stora chokladtillverkningscentra. M&M´s chokladbutik i London har 5,5 miljoner besökare per år. Det är fler än vad naturhistoriska museet i London har.

 

VI GÅR PÅ GLASSTILLVERKNING HOS MINAS I KRISTIANSTAD

 

Men det finns också mindre tillverkare som Aminas Chokladstudio i Fjälkinge utanför Kristianstad. I sommar fick jag och Annika från Resfredag, möjligheten att testa någon helt annat än att göra choklad på Minas Chokladstudio. Vi fick vara med om att göra Aminas hemmagjorda glass. Amina gör sin glas på noga utvalda lokala råvaror utan onödiga tillsatser. Mjölken och grädden kommer från slottskossorna på Trolle Ljungby, äggen kommer från hönorna på Ingemansgården i Kiaby och honungen är  från Grönalunds gårdsmusteri.

 

När glassen kommer ut från glassmaskinen är både jag och Annika redo med skedar. Den är len. God. Godare än Gelato. Och jag som normalt inte är någon glassperson, bara älskar Aminas glass… kanske lite extra för att jag fått vara med om att göra den själv. Vi får också vara med om att göra själva glasspinnarna och sedan doppa dem i den goda chokladen. Det är mer jobb än man tror. Och glassen är värd varenda krona. Vi avslutar vårt besök på Minas Chokladstudio med en våffellunch och en glass till efterrätt.

 

Hos Amina, på Minas Chokladstudio, utanför Kristianstad, kan du utöver fika och den traditionella chokladfrukosten boka kurser i pralintillverkning, lära dig mer om choklad, gå chokladprovning eller boka en chokladmassage. Perfekt att ge bort i present eller när man vill göra något speciellt med nära och kära, med barnen eller tjejgänget.

 

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

Sverige, Skåne, Kristianstad, Minas Choklad

 

Translation
Just outside of the city of Kristianstad, you will find Aminas Chokladstudio. You can enjoy chocolate in all forms. Pralins, breakfast, ice cream or a massage. 

 


Dagen spenderades i samarbete med Kolla Kristianstad. 

Bilderna på mig är tagna av Annika från Resfredag. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *