Sverige, Södermanland, Trosa

 

Trosa för mig, har tidigare bara varit ett namn på kartan. En stad man skojade lite med. Så gissa min förvåning, när jag upptäcker att jag hamnat i något som påminner lite om Venedig. Promenaden längs med ån Trosa ger ro för själen. En ljuvlig plats för ett besökt när man är på väg till Stockholm.

 

Hamnpiren med gästhamnen. De små pittoreska gränderna med gamla trästugor som ligger som pärlband i rött, vitt, rosa, grönt och gult. De många små caféerna och restaurangerna. Trosa är verkligen inte alls vad jag förväntade mig. Vi bor på Bomans Hotell. Ytterligare en förvånande överraskning. Det blir snabbt ett av mina favorithotell hittills i Sverige. Och under min promenad runt staden, när det blir dags för fika, hamnar jag på helt ljuvliga café Marsipangården.

 

Skulle man vara på humör för lite äventyr finns det gott om sådant i trakterna runt staden. Till Trosa kommer man också för att paddla havskajak, paddla kanotleden vid Sillen, besöka SPA, uppleva slotten Tullgarn och Nynäs, besöka medeltida kyrkor från 1100- och 1200-talen och vandra längs den 900 km långa Sörmlandsleden.

 

Varför staden kallats för `Världens ände` kan man undra.  En av förklaringarna är att staden i sina tidiga år bara hade en infartsväg. För att komma hit var man tvungen att svänga av riksvägen och ta den långa vägen hit och sedan ta samma väg tillbaka igen. Trosa var en gång en viktig handelsstad på grund av den gamla båtförbindelsen med Mälaren. På den tiden var Trosa bara skärgård. Det är en sagolik plats där det är nära till natur, hav och storstad. Staden har anor ända tillbaka till början på  1600-talet. Men 1719 brändes nästan hela Trosa ner av ryssarna. Kvar stod kyrkan som av ryssarna används som stall.

 

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

Sverige, Södermanland, Trosa

 

Translation
Trosa is a really cute little town in Södermans Landskap in Sweden. It give you the feeling of a small Venice. Here are many cute cafées and hotels. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *