Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

I helgen var det dags att utse Årets Företagare i Skåne och Blekinge. Detta event gick av stapeln på Örenäs Slott i Landskrona. Och tack vara att mannen är med i styrelsen på Företagarna Kristianstad, fick jag möjligheten att följa med.

 

Örenäs Slott i Landskrona Kommun är Sveriges yngsta slott med bara lite under hundra år bakom sig. Det ligger på en fantastisk plats med utsikt över Öresund och Ven och strax nedanför ligger fiskeläget Ålabodarna. Platsen där slottet ligger köptes från första början av häradshövding August Anderberg 1867 och han lät uppföra den största byggnaden som gavs namnet Mariehill. 1883 övertog Grevinnan Wachtmeister egendomen och lät bygga ut parken. Efter grevinnan förvaltades egendomen av Greve Fredrik Posse. När sockermagnaten Carl Tranchell köpte Maryhill av familjen Posse, lät han uppföra det nuvarande slottet och gav det namnet Örenäs Slott.

 

Det byggdes under första världskriget, 1914-1918, och är ett barockslott. Strax efter att slottet färdigställts dog Tranchell och ny ägare blev Fredrik Bonde som bodde här fram till 1939. Då såldes slottet till Skånes fackföreningar. Under kriget var det förläggning för flyktingar från Danmark och Estland och under efterkrigstiden även för polska och tjeckiska flyktingar. 1970 renoverades slottet och blev konferensanläggning och såldes av Reso 1992 till LO.

 

I dag erbjuder Örenäs Slott ett boende i olika miljöer, på slottet, i herrgården eller på hotellet. Det finns totalt 119 rum, bastu, gym, och utomhuspool. Man erbjuder inte bara möjlighet till konferenser med också weekendpaket, champangehelger, golfpaket, Venpaket och man arrangerar också bröllop och fester av olika slag. Om man är intresserad av träning och hälsa kan man i slutet på september vara med på deras Träningshelg för tjejer med flera kända dansare som leder klasserna.

 

Det är en fantastisk plats för avkoppling, vackra promenader och underbara långa frukostar med bästa tänkbara utsikt.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *