Precis innan sommaren bestämde vi oss för att testa Linas Matkasse. Kanske mer som en kul grej än något vi jag hade tänkt fortsätta med. Jag är en manisk TV-tittare av matlagningsprogram som Masterchef, Top Chef eller för den delen vilket som liknande program. Att jag känner till matlagningstermer och produkter som man kanske normalt inte gör är resultatet av överkonsumtionen av denna genre.

 

Så när det blev dags att välja kasse, var valet inte så svårt. Inspirationskassen. Det var dags att prova att tillaga alla de där annorlunda ingredienserna och smaka dem. Till och med mannen som var skeptisk till att om vi verkligen skulle laga något, är nu något av en entusiast. Via nätet styr man vilka leveranser man vill ha och vilken kasse. Du kan lätt hoppa över någon vecka, eller byta kasse och till och med få levererat andra varor som du inte orkar gå och handla.

 

Det finns fem olika kassar att välja på; Originalkassen, Barnkassen, Laktosfria, Kassen för två, Vegetariska kassen och Inspirationskassen. Man kan dessutom beställa till bland annat en Fruktkasse. Vill du också prova Linas Matkasse? Nu kan du ta del av ett jättebra erbjudande, använd koden längst ner,  och prova för 299 kronor. Då får du dessutom fruktkassen kostnadsfritt.

 

För några dagar sedan lagade vi ett av de nya recepten, ett vegetariskt recept. Och det händer inte ofta att vi äter helt vegetariskt här hemma. Mest när jag gör en soppa och faktiskt inte orkar tina något protein.

 

Spaghetti med shiitake, soltorkade tomater och Grana Padano

4 port [men blir ganska mycket mat, närmare 5-6 portioner]
577 kcal per portion

 

Ingredienser
360 gr Spaghetti
250 gr Sojabönor, ett paket
1 Gul Lök
4 Vitlöksklyftor
½ Röd Chili, elller mer om man gillar hetta
200 gr Shiitakesvamp
200 gr Torkade Solmogna Tomater, ett paket
Olivolja
Salt
Svartpeppar
100 gr Grana Padano
½ kruka Persilja
Mixad sallad

 

1. Koka spaghettin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt sojabönor koka med sista minuten.
2. Finhacka lök, vitlöksklyftor och chili. Kvarta shiitakesvampen.
3. Fräs allt i olivolja i en stor stekpanna 2-3 min. Tillsätt torkade solmogna tomater. Krydda med 1 tsk salt och fräs ytterligare 1-2 min.
4. Häll av spaghettin och sojabönorna, men spara 2 dl av pastavattnet.
5. Blanda ner spaghetti, sojabönor och pastavatten i grönsaksfräset. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Grovriv 100 g Grana Padano och grovhacka 1/2 kruka persilja.
7. Strö Grana Padano och persilja över pastan och servera med sallad.

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *