Förra helgen gjorde vi en roadtrip ner på Österlen med goda vänner. För mig var det den perfekta dagen och en riktig sommardag. Vi har varit på Österlen många gånger, men just denna rundan blev en ny upplevelse för oss. Första stoppet blev på Österlenchoklad i Skåne-Tranås. Här kan man inhandla nygjorda praliner, god choklad och lite annat gott och fika om man skulle vilja det. Vårt nästa stopp blev en liten loppis i närheten av Örup. Där inhandlades lite växter och lite loppisprylar. Efter det stannade vi till Örups Almskorg. Där blev det en skön promenad på strövstigen inne i den “före detta” almskogen.

Nästa stopp var väninnans idé, Olof Viktors Café och bageri. När hon nämnde det sa jag att jag aldrig har hört talas om det. Då påminner hon mig om att jag skrev om det för några veckor sedan. Bästa café på White guide listan. Ja, minnet blir bara kortare och kortare, tur att man skriver ner allt man funderar på. Olof Viktors var verkligen värt ett besök. En liten förbutik där du kan handla med dig massor med godsaker, en liten veranda, en innergård, en trädgård och café inomhus i underbar gammeldags stil. Hit får vi nog ta med mammorna snart.

 

 

Sedan fortsatte resan mot Kåseberga. Ytterligare ett supermysigt stopp. Och självklart gjorde vädret sitt. För Kåseberga har kanske inte jättemycket att skryta med, men här är supermysigt. En liten båthamn, fiskerestauranger och Ales stenar räcker för att kunna njuta av många timmar här.

 

 

Dagen avslutates på Apotekarns Trädgård mitt i Simrishamn. Ytterligare en genial idé från väninnan och nyhet för oss.  En liten oas i Medelhavets anda. Du kan handla växter här, du kan fika, eller få inspiration till din egen trädgård. Här kan man kan känna doften av soliga lavendelsjok och grekiska madonnaliljor och lata sig i skuggan under något av alla soliga medelhavsträden. I anslutning till Apotekarns hittar man “Gårdens café och vedugn”.  Här kan du njuta av italienska delikatesser som god vedugnsbakad pizza, ljuvliga pastarätter och italienskt öl och vin. Skulle man vilja spendera lite mer tid här, finns här också Apotekarns Bed & Breakfast med nio fräscha rum.

 

 

Foto: © Discovering The Planet [Bilder tagna med systemkamera, kompaktkamera och mobil]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

1 Comment

  1. […] Discovering the planet: Roadtrip Österlen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *