I helgen är det dags för den årliga matrundan på Österlen, 12 till 20 maj. Temat för året är smörgåsar. Matrundan består av cirka 30 företag med kopplingar till kulinarisk mat i någon form, odlare, små och stora livsmedels-producenter, gårdsbutiker, gästgivaregårdar, gårdshotell, restauranger och caféer, alla belägna på eller strax utanför Österlen.

 

“För femte året arrangeras Matrundan på Österlen i Kristihimmelfärdsveckan. Under denna vecka bjuds besökarna på nya spännande upplevelser med kulinariska förtecken hos Matrundans nu drygt trettio medlemmar. I år är temat måltidsgestaltning och storytelling och det är via en smörgås vi berättar vår historia. Officiell invigning med invigningsmingel Mellan 15.00 och 19.00 den 11 maj hälsas allmänheten välkommen till Frötorken på Karlsfälts Gård för mingel och en försmak på årets Matrunda. Föreningens medlemmar har dagen till ära också komponerat en speciell, varm matrundesmörgås, som besökarna får möjlighet att smaka på. Vid detta unika tillfälle kommer även trädgården på Karlsfälts Gård att vara öppen för allmänheten.”

 

För 750 kr får du vara med på en kulinarisk upplevelse i Ystad och på Österlen fyllt av upplevelser, aktiviteter, smakupplevelser, kultur, historia och hantverk. I paketet ingår en övernattning inkl. frukost samt 11 vouchers för smörgåsar på Matrundan. Läs mer på Matrundans hemsida.

 

 

Källa: [Matrundan][Culinaria]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *