Vi har lämnat Stockholm för att påbörja vår årliga tradition med en roadtrip på vägen hem. Eventet som är för resebloggare, har blivit den perfekta anledningen att göra en långhelg varje gång vi varit där. Efter förra årets event var Småland vår mål. Vi bodde över i Rimforsa strand och på söndagen var det dags att köra hem.

 

Men vägen vägen hem hade så klart flera stopp. Ett gjordes så klart i Vimmerby. Fast inte mycket var öppet fick vi några fina timmar där, men ingen fikastund. Så när vi lämnat byn börjar vi leta efter att gatukök, vad som helst som förse oss med en macka eller något. En söndag i Vimmerby verkar inte vara en bra dag för att leta fik. Men så, 5 km söder om Vimmerby i Småland, vid rv 23/34 ser vi en skylt som verkar leda till en restaurang eller fik. Vi chansar och tar av och hamnar på en liten och lång grusväg. En grusväg som landar oss i en liten idyll som påminner lite om byarna iAstrid Lindgrens böcker.

 

Vi har hamnat på Ingebo hagar. En by med aktiviteter för hela familjen och alla åldrar. Man kan äta i restaurangen som också är ett ekocaféet, möta gårdens djur, handla i gårdsbutiken, vandra på vandringsleder på gårdens skogs och hagmarker eller bo på den KRAVmärkta bondgården. Vi äter riktigt gott och avslutar med att ta en promenad på gården. När vi lämnar Ingebo anser vi att vi igen har lyckats hitta en fantastiskt liten pärla utan att ens veta att den fanns.

 

 

Translation:
In the county of Småland in Sweden, you find this sweet eco farm. Ingebo Hagar is really worth a visit, especially if you have children. They will love is as much as you adults :). 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Profilbild

  Tänk. Åkt förbi skylten tusen ggr men aldrig åkt in. Så intressant på något vis att lyckas missa. Yey. Så äre.

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Men det är ju så. Ibland missar man det som finns runt hörnet. Tack vare Helena såg jag Söderåsen. Tog mig bara fyrtio år :).

 2. Profilbild

  Mycket kul i mina gamla barndomstrakter nuförtiden. Får ta mig dit snart igen.

  1. Daniela Nasteska Olsson

   Ah du e från Småland. Kopplar mest ihop dig ned Malmö. Tycker absolut det är dags att utforska Småland igen :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *