Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Igår började vår resa mot Kiruna halv ett. Meningen var att vi skulle vara framme vid elva. Men på grund av väder och vind, eller mer snö, missade vi vårt anslutningsflyg i Stockholm med fyra minuter. Men ibland är det bara bra att inte allt blir som man tänkt sig. En eloge till SAS som snabbt fixade nya flygbiljetter och boende på Sky City Hotell. Kvällsmaten [som de också stod för] delade vi med ett riktigt trevligt par från Umeå, som också missade sitt flyg. Hade vi hunnit med flyget hade vi missat att lära känna dem och en fantastisk middag. Vi kom dessutom på, framåt kvällen, att vi hade artonårsjubileum. Ja så noga är vi med speciella datum.

Efter en underbar frukost bar det av mot vår gate och Kiruna. Och hade vi inte missat flyget hade vi missat Martin Timell som också väntade på sitt flyg mot Göteborg i gaten bredvid vår, och programledaren Johan Pråmell som flög samma flyg som oss till Kiruna. Paparazzi!!!

Jag måste säga att Kiruna Flygplats nog är den absolut sötaste lilla flygplats jag varit på. Man landar mitt i ett knallvitt puderlandskap [bilder imorgon]. Helt Magiskt. Men hörni Norrlänningar som säger att kylan i norr är annorlunda mot den i Skåne… Jagvetintedetjag. I min värld är nog minusgrader minusgrader.

Avslutningsvis, inget ont mot Stockholmare. Men om man befinner sig i Kiruna och beställer en Vichy Nouveau, och kyparen tittar oförstående på en, och man ber om en igen och man får en oförstående blick igen. Skulle man då utan att vara nedlåtande, utan irriterande blick, och utan spydighet i rösten, kunna beställa kolsyrat vatten eller be om något annat??? Bara undrar…

Foto: © Discovering The Planet
 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *