FIKASTUND | Café Marsipangården i Trosa

 

Ibland har man bara tur och hittar pärlorna direkt. Som när jag var i Kiruna och redan första dagen hittade Safari Café. Och nu har det hänt igen. Livet är bra underbart ibland [om man är tacksam för det lilla]. I Trosa, vid kullerstenstorget hittar man Marsipangården. Det lilla cafét ligger i ett vackert sekelskifteshus , har cirka 6 bord, har funnits här i fyra år och är helt underbart.

 

Man hinner inte mer än gå in genom dörren fören man fylls av intrycken av handgjord marsipan, choklad och gott till kaffet. Ni som känner mig vet, att jag är lite svag för det söta. På ovanvåningen pågår ständigt egen tillverkning av kutterkonfekten, och vill man kan man stanna till och se på. Man använder sig bara av naturliga råvaror som choklad, mandel, frukt, likör, smör och grädde. Marsipanen finns i nio olika smaker och älskar man choklad, finns det över 30 praliner och tryfflar att välja bland. Skulle man bli lite sugen på deras konfektyr, går det bra att beställa via deras nätbutik.

 

 

 

Foto: © Discovering The Planet

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

1 kommentar

Lämna en kommentar