Det är nog ingen som missat att jag försökt ta det lite lugnt med resandet denna våren för att hälsan tvingat mig. Då får man leva på de små sakerna. De små utflykterna och allt som man annars missar i hemtrakterna. Hemester! Det är väl så det kallas.

“Hemester;
Hemester är ett svenskt teleskopord av hemma och semester,
baserat på det amerikanska begreppet staycation, för att
semestra på hemmaplan.”

 

Förra helgen blev det faktiskt två sådana. En först ner till Eslöv för att umgås lite med familjen och sedan en roadtrip till Åhus, två mil från Kristianstad. Åhus är den lilla tätorten i Kristianstads kommun som kanske mest är känd för sin Beachhandboll. Beachhandbollen som är Världens största. Det lilla sommarparadiset är beläget vid Helge ås norra utlopp i Hanöbukten utmed kusten och kallas för “Ålakusten”. Åhus har cirka 10 000 åretruntboende, men under sommaren ökar antalet invånare till cirka 40 000. Läs mer om lilla Åhus på Visit Åhus och Wikipedia.

 

Naturen just nu är bara helt underbar. Över hela Skåne har rapsen börjat blomma och skogarna är så där galet gröna som de bara kan vara på våren. Vår lilla tur tog oss från Kristianstad, genom alla små byarna till Åhus. Genom skogar och ner till stränder. Dagen avslutades som den ska, men att äta på en vägkrog. Och som på de flesta vägkrogar får man sällan det man betalar för. Men vilken härlig dag. En dag när jag kunde lyssna på fågelkvitter och känna att jag kunde andas. Här kommer en bildbomb från mina hemtrakter…

 

 

Translation
Don´t forgett do discover your own neighborhood. This is mine. Kristianstad in Skåne, a beautiful region in the south of Sweden.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så flott! Det er jammen fint med småturer i hjemtraktene også. Jeg skal prøve å få til noen fine utflukter i mine egne hjemtrakter i løpet av sommeren.

    1. Tack Marianne. Det tycker jag absolut du ska göra. Finns säkert många av oss som gärna ser lite av dina hemtrakter också via din blogg :)

  2. Små utflykter kan ju vara minst lika fantastiska som längre äventyr=) Jag kan varmt rekommendera Tivedens nationalpark om man vill komma ut i naturen och vandra och campa.

    1. Visst kan de :). Tiveden får upp på min lista. Gjorde ju Söderåsens Nationalpark förra året för första gången. Trots att det bara är några mil från där jag växte upp och bodde i över tjugo år :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *