Vita små ulliga får, träd i den mest fantastiska höstskrud, gula åkrar med höbalar i långa rader, gröna skogar och små beige och bruna hus. Det är landskapet som far förbi utanför fönstret när vi sitter på tåget från Inverness mot Aberdeen.

 

Trots att det blänker i rutan och jag vet att oddsen att få en bra bild är liten, låter jag både mobilen och systemkameran jobba hårt. För hur kan jag låta bli. Insch, Inverurie, Dyce, byarna löser av varandra och egentligen vill jag bara gå av tåget och fotografera vartenda litet får och varenda Highlandko. Vita, svarta, bruna och det där som inte kunnat bestämma sig och är både svarta och vita. Men jag får stilla mitt sinne och acceptera att det just nu bara blir fönsterbilder.

 

På en gård har man prytt hela vägen upp till huset med höbalar. Jag han tyvärr inte fånga den bilden, men det är bland det finaste jag någonsin sett på en gård. Himlen är galet blå och de Skotska höglandet visar sig från sin absolut bästa sida. Större delen av högländerna täcks av kommunen Highland, där Inverness är huvudort, men även delar av kommunerna Aberdeen-shire, Angus, Argyll and Bute, Moray, Perth and Kinross och Stirling ligger i högländerna. Frågar man de bättre vetande, skulle de svara att högländerna bara är delarna i Nordvästra Skottland. Jag lovar att veta mer exakt när jag börjar på artiklarna.

 

Fram tills dess kommer här precis som tidigare i veckan ögonblicksbilder från resan. Alla bilderna nedan är tagna med mobilen från tåget mellan Inverness och Aberdeen.

 

 

Translation:
Here are some snapshots from my current trip in Scotland. All these are taken with my mobile from the train between Inverness and Aberdeen.

 

Resan: Denna resan är en pressresa i samarbete med Visit Brittain
Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *