Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

För ett tag sedan svarade bloggaren Towe, med resebloggen “Come fly with me”, på 8 frågor om resande. Hon hade blivit inspirerad av SvD, som varje söndag brukar ställa just dessa frågor till kända företagsprofiler under rubriken ”Affärsresenären”.

 

Nu blev även vi sugna på att svara! Läs gärna också Towes svar på frågorna,  Annikas på Resfredag och Peter och Helenas på Freedom Travel. Och har du kanske en egen blogg? Häng gärna på och svara du också!

 

1. VART RESER DU OFTAST?

Vi reser oftast INTE tillbaka till exakt samma ställen, utan föredrar att uppleva nya platser. Men eftersom Makedonien är mitt andra hemland har det blivit många besök dit. Grekland är också ett av länderna vi besökt fler gånger än vi kan räkna, men av någon anledning har jag inte hunnit skriva om någon av resorna dit. Men detta är de två länderna som är undantaget till regeln.

 

2. FLYG ELLER TÅG?

Tyvärr blir svaret flyg. Men jag har vid upprepade tillfällen försökt övertala mannen att vi ska ge oss på någon längre tågresa. Projekt övertalning fortsätter. Men fram till dess är flyg fortfarande lättaste sättet att ta sig fram lite längre bort i världen. Vi älskar också att roadtrippa och väljer gärna det alternativet när det finns möjlighet.

3. VILKEN ÄR DIN FAVORITFLYGPLATS?

Jag tillhör nog en minoritet, för jag gillar faktiskt flygplatser. Det ger en liten försmak till vad landet man befinner sig i har att erbjuda. Självklart är inte alla flygplatser superroliga och inte heller är det roligt att behöva spendera mer än max sex timmar på en. Vi gillar så klart Köpenhamns flygplats som är vår hemmaflygplats, men den är faktiskt också en av de trevligaste i världen enligt oss. Så här på rak arm kan jag inte komma på några andra som vi gillat.

 

4. VILKET ÄR DITT FAVORITHOTELL?

Att ha ett favorithotell när man sällan åker tillbaka till samma destination är svårt. Men om vi fick välja ett hotell vi skulle vilja åka tillbaka till just nu, måste det bli Sandat Glamping Tents på Bali och Shangrila Hotel på Borneo. Några hotell som jag inte hunnit skriva om, men som jag också jättegärna skulle återvända till är några hotell jag besökte under min resa till Östra Thailand förra året. Och skulle jag återvända till Bankkok kommer jag helt klart bo på Anantara Riverside igen.

 

 

5. VAD HAR DU ALLTID I HANDBAGAGET?

Beror lite på vem av oss du frågar :). Jag, Daniela, har alltid pass, pengar, biljetter [numera i telefonen], kamera, mobiltelefon och laddare, mininecessär [med tandborste, tandkräm, värktabletter, våtservetter, en liten borste och läppbalsam], två resetidningar och hörlurar. Göran skulle nog svara mobiltelefon, necessär, laddningssladdar, extrabatterier, mer laddningssladdar och hörlurar.

 

6. VAD BRUKAR DU LÄSA UNDER RESAN?

Göran läser aldrig utan lyssnar helst på poddar. Jag har alltid med mig tidningarna Vagabond och Res Magazine, mycket mer läsande än så blir det inte. Jag älskar att titta ikapp alla bra filmer som man missat och alla nya filmer som släppts. Så det blir ganska mycket film och väldigt lite sovande och läsande.

 

7. EN STAD SOM LEVER UPP TILL HYPEN?

Flera faktiskt. Singapore är helt klart en favorit som jag bara måste återvända till. Och Barcelona gjorde mig inte alls besviken och är helt klart en ny favorit. Det här med att besöka storstäder är ganska nytt för mig [Daniela]. Jag har alltid tyckt att det är för dyrt i förhållande till vad det kostat att åka på charter en vecka, och därför har valet fallit på det. Sista åren har jag däremot hunnit med flera och gillar ganska många. Även Budapest lever upp till hypen och Florens som jag precis besökt men inte hunnit skriva om.

 

 

8. OCH EN SOM GJORDE DIG BESVIKEN?

Förvisso var aldrig Benidorm på önskelistan, men vi hamnade ändå där. Jag behöver inte nödvändigtvis besöka den staden igen. Playa Ingles på Kanarieöarna var vår första gemensamma resa. Det ska nog till speciella omständigheter för att vi ska åka dit igen.

 

 

Translation:
Today we are answering eight questions about travel. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Så kul att läsa era svar!

    1. Kanske inte helt överraskande ;)

  2. Kul att du också svarat!. Håller med om att Barcelona och Budapest lever upp till hypen :) Våra svar här: http://www.freedomtravel.se/2017/01/8-fragor-om-resande/

    1. Inte ofta jag ger mig på sånt här, men de här frågorna var kul :). Nu har jag lagt till er med.

  3. Riktigt kul att läsa era svar. :)

    1. Tack Christine. Kanske du med ger dig på lite svar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!