Många av oss har besökt flera av Europas stora och kända städer. Paris, London, Barcelona, Prag. Det är när man har besökt dem som man kanske börjar leta efter de dolda pärlorna på vår kontinent. Och det finns många. Några mer eller mindre gömda och glömda. Andra kanske mer kända. Och jag har väldigt många kvar att upptäcka. De senaste åren har jag haft möjligheten att upptäcka lite mer av Europa och idag delar jag med mig av sex av mina favoritställen just nu.

OHRID, MAKEDONIEN
Man kan kanske tycka att jag är lite subjektiv när det gäller Ohrid som ligger i mitt andra hemland Makedonien. Men jag gillar verkligen staden och allt som den har att erbjuda. Staden ligger vid en fantastisk sjö med samma namn och båda är med på UNESCO:s världsarvslista. Framför allt bör man ta en båttur till Sveti Naum på andra sidan sjön.

Sj=C3=B6ar=2C=20Ohrid


VALDEMOSSA, SPANIEN

Denna lilla pittoreska by som ligger strax utanför Palma de Mallorca i Spanien upptäckte jag bara för någon månad sedan. Vare sig man tycker att den är lite turistig eller inte, tycker jag att den är värd ett besök, och jag skulle absolut åka tillbaka.

Palma, Valldemossa (23)


KORSIKA, FRANKRIKE

Korsika är ett sådant där otippat ställe som bara vinner ens hjärta. En fransk ö med Italiensk känsla. Här kan man uppleva allt från fantastiska små hamnar till vacker natur och fantastisk mat. Korsika är helt klart med på min “måste åka tillbaka lista”.

Korsika, Algajola-29

 

TIMMENDORFER STRAND, TYSKLAND
Tyskland är ett stort land som har mycket mer att erbjuda än man tror. Vi har upptäckt de stora städerna Berlin, Hamburg och Munchen, nu är det dags att utforska resten av detta vackra land. I norra Tyskland finns den lilla badorten Timmendorfer Strand. Fantastiska stränder, mysiga uteserveringar och vacker natur.

Timmendorfer Strand 20


KSAMIL, ALBANIEN
Utanför Sarande i Albanien hittar man Ksamil. En liten uppstickare på Europas charterkarta. Än så länge är det lite turister här och Albanien är ett riktigt prisvärt resmål för oss Svenskar.

Wonder, Albanien, Lion Park

 

RIMFORSA STRAND, SVERIGE
Men det finns också mycket att upptäcka i lilla Sverige. Vårt avlånga land har fantastisk natur och många underbara små idyller. Nyligen upptäckte jag Rimforsa Strand i Östergötland. En lugn och mysig liten by mitt i naturen.

Wonder, Rimforsa

 

 

Translation:
Here are six of my favourite places in Europe right now. Mabye not the most famous ones, but absolutely some of the prettiest. 

 

Foto: © Discovering The Planet

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Profilbild

  Håller definitivt med om Ohrid, Korsika och Ksmail! De andra ställena har vi inte besökt…

  1. Discovering The Planet

   Om jag känner er rätt, kommer ni snart ha varit där med :)…

 2. Profilbild

  Jag kan ju känna att Korsika bara känns så där rätt för mig. På listan.

  1. Discovering The Planet

   Kan bara hålla med. Du hade gillat att vandra uppe i bergen :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *