Många av oss har besökt flera av Europas stora och kända städer. Paris, London, Barcelona, Prag. Det är när man har besökt dem som man kanske börjar leta efter de dolda pärlorna på vår kontinent. Och det finns många. Några mer eller mindre gömda och glömda. Andra kanske mer kända. Och jag har väldigt många kvar att upptäcka. De senaste åren har jag haft möjligheten att upptäcka lite mer av Europa och idag delar jag med mig av sex av mina favoritställen just nu.

OHRID, MAKEDONIEN
Man kan kanske tycka att jag är lite subjektiv när det gäller Ohrid som ligger i mitt andra hemland Makedonien. Men jag gillar verkligen staden och allt som den har att erbjuda. Staden ligger vid en fantastisk sjö med samma namn och båda är med på UNESCO:s världsarvslista. Framför allt bör man ta en båttur till Sveti Naum på andra sidan sjön.

Sj=C3=B6ar=2C=20Ohrid


VALDEMOSSA, SPANIEN

Denna lilla pittoreska by som ligger strax utanför Palma de Mallorca i Spanien upptäckte jag bara för någon månad sedan. Vare sig man tycker att den är lite turistig eller inte, tycker jag att den är värd ett besök, och jag skulle absolut åka tillbaka.

Palma, Valldemossa (23)


KORSIKA, FRANKRIKE

Korsika är ett sådant där otippat ställe som bara vinner ens hjärta. En fransk ö med Italiensk känsla. Här kan man uppleva allt från fantastiska små hamnar till vacker natur och fantastisk mat. Korsika är helt klart med på min “måste åka tillbaka lista”.

Korsika, Algajola-29

 

TIMMENDORFER STRAND, TYSKLAND
Tyskland är ett stort land som har mycket mer att erbjuda än man tror. Vi har upptäckt de stora städerna Berlin, Hamburg och Munchen, nu är det dags att utforska resten av detta vackra land. I norra Tyskland finns den lilla badorten Timmendorfer Strand. Fantastiska stränder, mysiga uteserveringar och vacker natur.

Timmendorfer Strand 20


KSAMIL, ALBANIEN
Utanför Sarande i Albanien hittar man Ksamil. En liten uppstickare på Europas charterkarta. Än så länge är det lite turister här och Albanien är ett riktigt prisvärt resmål för oss Svenskar.

Wonder, Albanien, Lion Park

 

RIMFORSA STRAND, SVERIGE
Men det finns också mycket att upptäcka i lilla Sverige. Vårt avlånga land har fantastisk natur och många underbara små idyller. Nyligen upptäckte jag Rimforsa Strand i Östergötland. En lugn och mysig liten by mitt i naturen.

Wonder, Rimforsa

 

 

Translation:
Here are six of my favourite places in Europe right now. Mabye not the most famous ones, but absolutely some of the prettiest. 

 

Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Håller definitivt med om Ohrid, Korsika och Ksmail! De andra ställena har vi inte besökt…

    1. Om jag känner er rätt, kommer ni snart ha varit där med :)…

  2. Jag kan ju känna att Korsika bara känns så där rätt för mig. På listan.

    1. Kan bara hålla med. Du hade gillat att vandra uppe i bergen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *