Bali, Ubud, Glamping

 

Jag tror att det var Lisa på Lets Go Explore som startade denna listan. En lista som inte handlar om drömresorna utan raka motsatsen. Istället handlar den om resorna man inte vill göra. Och jag tyckte den var lite annorlunda och ganska rolig. Så jag hakar på och gör min egna INTE-lista.

 

Vi är ju normalt allätare när det gäller resor och vill se och göra så mycket vi bara hinner och kan. Men det finns några resor vi jag undviker med vilje. Det är få destinationer med på listan, men desto fler kategorier av resor. Flera av dem, gör mannen gärna, medan jag medvetet och väldigt gärna undviker dem. Men flera av kategorierna har så klart små undantag. Så här kommer nio resor och resmål som jag INTE nödvändigtvis behöver göra. Med undantag :).

 

KULTURELLA RESOR INOMHUS 

Jag älskar egentligen allt som har med kultur att göra. Men att göra en resa som innebär mestadels museibesök får det att krypa i kroppen på mig. Och är det dessutom fint väder, vill jag helst upptäcka kulturen utomhus. Det finns många muséer jag gillar. Men ett per resa räcker ganska långt.

 

Frankrike, Konst och Mode i Paris

 

TRÄNINGSRESOR & KLÄTTRINGSRESOR

Träningsresor har aldrig lockat. Inte ens när jag tränade två till tre timmar om dagen sju dagar i veckan. Till och med då ville jag att fokus skulle vara på äventyret att upptäcka ett nytt spännande ställe. Att köra flera pass om dagen på en träningsresort är inte min melodi. Jag har alltid känt att alla långpromenader räckt långt och länge. Sedan har det ändå tränats lite grand på några resor. Mannen kanske mycket mer än mig. Och i denna kategorin ingår även att klättra uppför berg, surfa och springa.

 

 

TÄLTA & CAMPA

Nej. Att tälta har aldrig varit min grej. Inte husvagn heller. Vid något tillfälle hyrde mannen en stuga åt oss på en camping. Utan toalett. Kan ju erkänna att det inte blev någon rolig natt för mannen. Varje besök till damernas, två hundra meter bort, startades med muttrande och svärord och följdes upp med detsamma när jag kom tillbaka. Däremot har jag absolut inget emot glamping och husbil. Verkar vara badrumsmöjligheterna som avgör :).

 

Bali, Ubud, Glamping

 

VINTERRESOR

Okej. Där här är egentligen en komplicerad kategori. Jag gillar ju egentligen snö, men klarar inte av kyla. Jag är på gränsen till att ha köldallergi. Tror jag :). Att göra kortare resor på några dagar eller en weekend som till Kiruna går bra. Men jag kommer aldrig välja en längre vinterresa över en solresa. Och, nej, vi jag åker inte skidor heller. Jag gjorde ett försök på högstadiet. En dag som ledde till ett förstört knä och operationer. Mannen har dock åkt en hel del.

 

Sverige, Kiruna, Hundspann

 

KANARIEÖARNA

Playa Ingles. Det var min och mannens första resa ihop. Och den där första möjligheten att se om vi var resekompatibla. Med undantag för den där grisfesten vi var på, så gick det väl bra. Men Kanarieöarna lämnade inget större avtryck. Och Playa Ingles varken vill jag eller behöver jag besöka igen.

 

SPARESOR

Här är ytterligare en lite komplicerad kategori. Jag älskar spahotell, men jag gillar inte att “spaa”. Olika behandlingar gör jag gärna. Som massage eller nagelvård. Men just att basta och bada…. det hoppar jag gärna över. Tycker inte alls det är avkopplande att ligga i en pool och göra ingenting. Det gör mig bara stressad. Däremot njuter jag gärna av omgivningarna, lokalerna och måltiderna.

 

Tjeckien, Marienbad, Marianske Lazne, Spaupplevelser

 

DYKRESOR & SNORKELÄVENTYR

Well. Jag dyker inte. Bara att snorkla ställer till problem för mig. Mannen har dock gjort många dyk och hade han skickat in alla papper hade han troligtvis haft dykcert nu.

 

Maldiverna, Snorkla med manta och valhaj

 

SHOPPINGRESOR

Nej, jag har aldrig gillat shopping. Att gå i köpcenter får det att klia i kroppen. En butik räcker, sedan måste jag ut. Däremot älskar jag att gå på lokala marknader [där jag ofta hittar massor av flip flops som får följa med hem] och besöka matbutiker för att hitta lokala godsaker att ta med hem.

 

BENIDORM

Nej, aldrig igen. Under vår spanska roadtrip ville mannen återuppleva sin ungdoms resa till Benidorm. Sällan har en stad gett mig så mycket panik. Skyskrapor till hotell, nästa bara fastfoodrestauranger och massor, massor av turister. En halv dag. Sedan tvingade jag mannen att ta mig därifrån.

 

 

SPORTRESOR

Ja, inte så svårt att motivera. Jag har alltid gillat att sporta, men aldrig gillat att titta på sport. Inte någon sport alls. Mannen däremot åker gärna på både handbollsresor och Formel-1 resor.

 

 

LÄS ANDRA RESEBLOGGARES INTELISTA

Lena på Ladies Abroad får hedersomnämning för absolut roligaste listan.

Annika på Resfredag

Towe på Come Fly with me

Lisa på Lets go Explore

Malin Lundsten

Sandra på Lifsresor

Linda på Resa Medvetet

Peter & Helena på Freedom Travel 

Maria på Marias Memoarer

Helena på Oh Darling

Eva på Rucksack 

Cornelia på Lite mera rosa

 

Sverige, Lappland, Kiruna, Ice hotel

 

Translation

Today I am sharing a different kind of list. The opposite of a bucket list. Here are nine trips I can do without.

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

14 Comments

 1. Bortsett från Benidorm, som jag aldrig besökt och därför inte kan uttala mig om, så håller jag med dig om alla punkterna. Och flera av de här resorna finns med på min lista som jag håller på med. Förmodligen håller jag med dig om Benidorm också även om jag inte varit där, det låter inte som en plats där jag skulle trivas. :-)

  1. Benidorm var verkligen speciellt :). Jag brukar stolt säga att jag hittar något positivt med varje ställe vi besöker, men jag lyckades inte med Benidorm :)). Ser fram emot att läsa din lista :).

 2. Så kul att läsa!!

  1. En riktigt kul lista :). Roligt att se att många av punkterna är väldigt lika hos många av resebloggarna :).

 3. Kulturella resor inomhus tackar jag också helst nej till. Det är så tråkigt att behöva vara inomhus under en resa. Däremot kan jag gilla att besöka utomhusmuseum och liknande.

  Jag har glampat några gånger men aldrig haft lyxen att ha direkt tillgång till toalett på de ställena. Utan det har varit gemensamma för alla boende. Känns ju helt klart mer lyxigt med att ha egen toa dock!

  Jag hatar också stugor på camping utan toalett. Det är ju bara så jobbigt att behöva gå ut mitt i natten. Och jag behöver ofta göra det. Bor gärna på camping i stuga men då ska det helst vara toalett.

  Angående vinterresor så tycker jag du får komma och hälsa på mig i Lappland nångång runt påsk. Då är det både varmare och mycket härligare att vara ute :)

  1. Men visst är det. Kan absolut glampa med gemensam toa… bara den är i närheten liksom :).

   Men eller hur?! Vår stugvistelse innebar tre nattliga jobbiga besök.

   Tack söta… Vet du… det kanske jag gör :)… besöker dig. En av mina resor med familj har blivit inställd på grund av oro… corona och så. Så det hade varit trevligt att hänga med dig lite. Var ju länge sedan nu.

 4. Jag vill inte heller campa utan toalett, där går min gräns faktiskt. (Eller, det är klart att det funkar i nödfall, men det är inget jag väljer frivilligt.) För övrigt lyckades jag med konststycket att inspireras av alla som skrev dessa inlägg i februari, men själv publicera i januari

 5. Jag vill inte heller campa utan toalett, där går min gräns faktiskt. (Eller, det är klart att det funkar i nödfall, men det är inget jag väljer frivilligt.) För övrigt lyckades jag med konststycket att inspireras av alla som skrev dessa inlägg i februari, men själv publicera i januari

  1. Vet inte om det har med åldern att göra… men nej… camping har aldrig varit min grej :)).

   Haha. Det är ett konststycke. Du får uppdatera om du glömt något ;).

 6. Vad kul och intressant att läsa din lista! Ser att vi tycker lika på de allra flesta punkterna. Slalomskidor har jag aldrig stått på och sport- eller träningsresor lockar mig inte ett skvatt. Däremot gillar jag att stundtals gå och kika i butiker, särskilt i New York där jag har mina favoriter bland secondhand- och outletbutiker. Passar dock på under tider när det är lite folk och man i lugn och ro kan kolla efter de där unika kläderna som bara går för en spottstyver. ;) Men en renodlad shoppingresa? Nej, tack. Beträffande Benidorm så ser det ut som en sinnebild av en av punkterna på min egen lista. ;) Den hittar du här: http://www.newyorkmybite.com/resorna-som-jag-inte-vill-gora/

  1. Kände med att vi var många som hade väldigt lika listor :). Att gå i lite annorlunda butiker är kanske ändå en anban känsla än att gå i köpcenter. Jag brukar försöja låta bli att dissa platser. Finns ju de som gillar dem. Men Benidorm… där går gränsen :))).

 7. Vad roligt med hedersomnämnanden, nu blev jag glad. Fick ju börja om för att första utkastet blev för negativt och surtantigt; extra kul att du så tyckte mitt blev roligaste.

  1. Inte ofta jag skrattar högt åt artiklar. Så himla bra :). Tack

 8. […] Peter på Freedom TravelMaria på Marias memoarerLinda på Resa medvetetMalin på malinlundsten.comDaniela på Discovering the planetHelena på Oh darling lets be adventurersEva på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *