Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Mallorca, Bar Abaco (12)

 

Hur hittar man en hemlig bar? En bar som är dåligt skyltad och som har en entré som knappt syns utifrån? Jo, det är det man har andra resebloggare till. Så när vi började planera vår resa till Palma de Mallorca tändes en liten lampa. Visst hade jag läst något någonstans om en dold bar med vacker innergård? Och det hade jag. Hos Lena.

 

Egentligen är väl inte Cocktailbaren hemlig. Dörren syns klart och tydligt. Den går faktiskt inte att missa. Och skylten Abaco är också stor och tydlig. Men det framgår ingenstans vad som döljer sig innanför dörren. Och visst är den inte så lilla baren, mitt i hjärtat av gamla stadsdelen La Lonja. En ganska stor turistfälla, men ibland kan turistfällor vara ganska kul. Och det är Bar Abaco. Innanför den lilla dörren i den stora massiva trädörren öppnar sig en värld som hämtad från en sagobok. Det första som möter en är stora statyer, ljusstakar och mängder av frukt och blommor. Här finns fågelburar, fontäner och kypare med guldgördlar som ber en att inte ta bilder. Eller ja, man får inte ta för många bilder. Det gick så där bra för honom att säga det till mig.

 

Vi väljer att sätta oss på den vackra innergården, utomhus. Här finns en fågelbur, en liten fontän och ännu fler statyer. Väljer man att sätta sig där inne kan man välja en soffa eller små bord med dukar och stearinljus. Går man upp för den breda trappan med röd matta kommer man till en övervåning med dekorerade väggar, tavlor, vinröda färger och guldfärgade barockmöbler. Och från den franska balkongen på övervåningen kan man titta ner på Abacos innergård.

 

Och drinkarna då? Nja, inget att skriva hem om. Men kostar desto mer. För 15 euro får du en drink i underbara färger, men det är allt. Istället får man se det som att man betalar för att njuta av den supermysigt miljön och ha överseende med drinken.

 

Mallorca, Bar Abaco (14)

Mallorca, Bar Abaco (1)

Mallorca, Bar Abaco (10)

Mallorca, Bar Abaco (11)

Mallorca, Bar Abaco (15)

Mallorca, Bar Abaco (13)

Mallorca, Bar Abaco (6)

Mallorca, Bar Abaco (4)

 

Mallorca, Bar Abaco (5)

Mallorca, Bar Abaco (8)

Mallorca, Bar Abaco (7)

Mallorca, Bar Abaco (2)

Mallorca, Bar Abaco (9)

Mallorca, Bar Abaco (3)

 

Translation:
Bar Abaco in Palma de Mallorca is a supposedly secret and hidden coctailbar. But most people know about it. It is one of those turisttraps worth a visit.

 

Foto: © Discovering The Planet
Foto av mig: Cecilia Holm

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Det är verkligen ett annorlunda ställe… Men håller med alltså – drinken!? Den jag drack var den äckligaste drink jag någonsin druckit! Typ en strawberry daquiri – hur kan man misslyckas?!

  1. Eller hur? En i gänget beställde en vanlig espresso. Hon fick en stor kopp kaffe med socker och grädde :D

 2. Ja, tyvärr känns det som en turistfälla av stora mått. Tänk så mycket mer de kunde gjort av den fantastiska miljön!

  1. Det är absolut en turistfälla, men ändå ett riktigt trevligt ställe att besöka.
   Men de behöver öva lite på det där med drinkar :)

 3. Häftigt ställe! Men man kunde kanske önska lite mer kvalité på drinkarna med tanke på priserna.. :P

  1. Helt klart :)

  2. Ola Mattsson says:

   Exakt exakt. Kvalitet på det ena men inte på det andra. Ett koncept som skär sig….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *