Göteborg, keramikmålning (15)

 

Vi är på vår lilla tjejweekend i Göteborg för att planera vår Palmaresa, men utöver det har vi inte planerat något. Vi ska bara vara och njuta av den vackra staden. Efter en god frukost på Scandic Rubinen tar vi oss ut för en promenad mot Haga och Linné.

 

En underbar dag i Göteborg. Ett vackert skyltfönster och en liten trottoarskylt får mig att stanna upp. Keramikmålning. “Ska vi inte släppa loss vår kreativa sida tjejer?”. Självklart. Vi blir exalterade och börjar välja vad vi ska måla på. Vi väljer våra fat, går runt och inspireras av den redan målade vackra keramiken och sätter oss sedan ner för att få lite handledning och börja måla. Ingen av oss hade målat på keramik tidigare och förväntade oss lite pedagogisk genomgång och nybörjartips. Men allt det där liksom uteblev.

 

Att skapa och vara kreativ är ett bevisat sätt att varva ner och få ner stressnivån. Men då kanske man inte ska välja Art of Soul. Även om ägarinnan säkert är jättetrevlig, kände vi direkt att det där med kunder hade hon kanske helst sluppit. Vi får väldigt lite information. Om allt. Vi sitter där med våra fat och väntar. Och väntar. Medan konstnären själv står fem meter bort i det lilla köket och målar på en mugg. Vi har ingen färg. Ingen kunskap. Ingen aning. Kusinen ropar på henne och får till sist lite färg och vägledning och sätter igång. Jag och syster sitter där. Utan färg och utan ledare. Hon är i lilla köket igen och målar sin mugg.

 

På hemsidan kan man läsa…
“I min ateljé kan du på ett enkelt och roligt sätt designa din egen servis av formgjuten keramik. Du får inspiration och handledning för att förstå hur färger och motiv kan skapas på keramiken. Du väljer själv bland koppar, fat, skålar, kannor, figurer…”

 


Jag vet inte jag,
om man får så där mycket handledning. Någonstans i slutet. När det är dags att dekorera. Har vi lyckats få bort lite av irritationen och kan komma in i känslan av hur kul detta egentligen är. Bakom oss sitter ett par som har samma otur som oss. De sitter och tittar bort mot konstnären och hoppas att hon snart ska titta åt deras håll så att de ska kunna be om lite hjälp. När det inte händer, får det göra som oss. Ropa lite. “Hallå. kan vi få lite hjälp”. Hon kommer. Stannar en halv minut. Och så är hon borta igen. Åh, vad jag hoppas att hon bara hade en dålig dag.

 

Att det sedan tog två månader för oss att få våra fat är en annan historia. En historia som handlar om möss i bränneriet. En konstnär rädd för möss. Om att hon kanske borde bett någon om hjälp. Och om att faten till sist skickades med en fiskebil till Lund. Som sedan hamnade i Malmö. Sedan hamnade i Helsingborg. För att till sist hamna i Eslöv. Ja. Jösses.

 

Jag vill absolut rekommendera keramikmålning och vill jättegärna göra det igen. Men jag väljer kanske inte Art of Soul i Göteborg igen. Även om jag verkligen, verkligen gillade miljön och ljuset i den vackra lokalen. Och skulle du ändå välja att gå dit, ta med dig massor med tålamod. [Uppdatering, Art of Soul har nu stängt].

 

Göteborg, keramikmålning (1)

Göteborg, keramikmålning (2)

Göteborg, keramikmålning (3)

Göteborg, keramikmålning (4)

Göteborg, keramikmålning (6)

Göteborg, keramikmålning (7)

Göteborg, keramikmålning (5)

Göteborg, keramikmålning (8)

Göteborg, keramikmålning (9)

Göteborg, keramikmålning (10)

Göteborg, keramikmålning (11)

Göteborg, keramikmålning (12)

Göteborg, keramikmålning (14)

Göteborg, keramikmålning (16)

Göteborg, keramikmålning (17)

Göteborg, keramikmålning (19)

Göteborg, keramikmålning (13)

Göteborg, keramikmålning (18)

Göteborg, keramikmålning (20)

Göteborg, keramikmålning (21)

Göteborg, keramikmålning

 

Translation:
Doing creative things can really be a good stress reliever. And painting on ceramics is a really fun thing to do. If you find a good studio. 

 


Bilder av mig: Aneta Kapaj

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så trevligt och vackert!

    1. Jättefint ställe, men tyvärr lite sämre pedagogik ;)

  2. Åh jag brukar sitta timvis hemma med att måla invecklade geometriska mönster på porslin med en sån där porslinspenna. Hehe lite nördigt :)

    1. :) jag kan faktiskt se mig själv också göra det. Det är ju riktigt riktigt skön och kreativ avkoppling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *