Thailand, Bangkok, Anantara (12)

 

Redan på flyget kommer den där thailändska känslan. Den sätts igång av en Thaigryta som är så där lagom stark att näsan börjar rinna lite och det svider lite i halsen. Många gillar inte att flyga. Jag gör. Det är en stund av vila. Från verkligheten, från uppkoppling och måsten. Här kan jag vila, äta god mat och se alla nya filmer jag har missat. Hemma orkar jag bara se serier. Kort, enkelt och lättsmält.

 

Vi landar i Bangkok. Det är här vår resa till östra Thailand och västra Kambodja börjar. I väntan på att alla ska anlända får vi njuta av en eftermiddag och natt på Antantara Riverside Hotel. Hur man upplever hotell har ju mycket att göra med hur man är van att bo. Vilken nivå man brukar välja. Vilka krav man har. Men för mig, hamnar Anantara bland mina topp fem favorithotell hittills. Läget längs med den stora Chao Phraya River är så klart en stor bidragande faktor.

 

Utsiken ändras konstant under dagen. Ljuset, båtarna på floden, lamporna. Man kan ta promenader i hotellets trädgårdar. Besöka ett spa. Äta lunch eller middag på en av de tio restaurangerna och barerna med smaker från hela världen. Eller varför inte en shoppingtur på köpcentret mitt emot hotellet. Ta ett bad i den tropiska swimmingpoolen omgiven av palmer. Eller varför inte bara njuta av solnedgången med ett glas vin. Jag som inte är morgonmänniska går upp tidigt på morgonen. Innan frukosten ens har öppnat. Jag tar en lång promenad och njuter sedan av en flera timmar lång frukost. Och frukosten är den näst bästa jag någonsin varit med om. Endast slagen av frukosten på Shangri-La på Borneo. Här finns indiskt, internationellt, japanska, kinesiskt och självklart både färskpressad juice och äggstation med omeletter i din egen smak.

 

 

Utsikten över Chao Phraya ändras konstant. Pråmar, pendelbåtar och småbåtar far konstant förbi. En bra början på den kommande resan. Och om man tror att man inte har råd att bo på det femstjärniga hotellet, behöver man inte oroa sig. En natt kostar i skrivande stund på Booking 1 300 kronor.

 

Thailand, Bangkok, Anantara (2)

Thailand, Bangkok, Anantara (1)

Thailand, Bangkok, Anantara (3)

Thailand, Bangkok, Anantara (4)

Thailand, Bangkok, Anantara (15)

Thailand, Bangkok, Anantara (5)

Thailand, Bangkok, Anantara (6)

Thailand, Bangkok, Anantara (21)

Thailand, Bangkok, Anantara (13)

Thailand, Bangkok, Anantara (7)

Thailand, Bangkok, Anantara (8)

Thailand, Bangkok, Anantara (9)

Thailand, Bangkok, Anantara (10)

Thailand, Bangkok, Anantara (14)

Thailand, Bangkok, Anantara (16)

Thailand, Bangkok, Anantara (11)

Thailand, Bangkok, Anantara (17)

Thailand, Bangkok, Anantara (18)

Thailand, Bangkok, Anantara (22)

Thailand, Bangkok, Anantara (23)

Thailand, Bangkok, Anantara (24)

Thailand, Bangkok, Anantara (19)

Thailand, Bangkok, Anantara (20)

 

Translation:
Set on the banks of the grand Chao Phraya River, Anantara Riverside Bangkok Resort is a thriving oasis and the perfect stay in Bangkok.

 


Denna resan var en pressresa arrangerad av Tourism Authority of Thailand, #AmazingThailand #gothailandgoasea

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

    1. Ja det var riktigt mysigt…

  1. Vilket härligt boende! :)

    1. Verkligen ett ställe som jag kan rekommendera och där jag själv kommer
      bo igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *