Att hålla resebudgeten är inte alltid lätt, framför allt inte om man vill lyxa till det lite. Men det finns lite tricks man kan ta till när man vill få lite mer för pengarna. En av den är ju till exempel att åka österut till Asien istället för till till exempel Nord och Centralamerika. I Asien räcker ofta resebudgeten lite längre eftersom det mesta är billigare för oss än här hemma.

 

Sist vi bodde i Stockholm kostade det oss 2 400 kronor för en natt med parkering och frukost. Och speciellt lyxigt kan jag inte påstå att det var. På Bali kan man för samma summa, och mycket mindre, hitta fantastiskt lyxiga och sköna boenden. Ett av våra restips är att kanske välja ett standardboende under en del av resan för att sedan lyxa till det några dagar på någon lyxigare resort. Självklart kan man hitta billigare boenden som också är fina, men här kommer våra fem tips.

 

PURI SANTRIAN I SANUR

Vår första vecka på Bali spenderar vi i Sanur på södra delen av ön. Vi valde att bo på Puri Santrian. Hotellområdet är en labyrint av gröna gångar som leder till små, små minitempel, olika hotellrum, dammar fulla av koifiskar i olika färger och storlekar. Överallt står statyer av hinduiska gudar och bakom ett nytt hörn hittar man fontäner och ännu fler statyer. Den långa strandpromenaden går rätt igenom hotellet och närmare till stranden än här är svårt att få. Det finns dessutom fyra poolområden att välja på, två av dem får man tillgång till genom välja ett rum på klubbnivå.

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Ett rum för två med frukost i mars kostar  cirka 1 300 kronor.

 

 

SANDAT GLAMPING TENTS I UBUD

Åtta tält och ingen TV så klart och inga telefoner. Men faktiskt Wifi. Och istället för att rensa marken innan man byggde, har man byggt kring naturen. Smala gångar har gjorts bland träd och buskar som har funnits här i flera hundra år. Fyra av tälten har egen infinitypool och fyra av tälten delar pool. Kvällsmaten intar man under det stora bambutältet gjort av de största bambu jag någonsin sett. Och även där ute är detaljerna fantastiska. Det stora matbordet för tjugo personer är gjort av en enda träskiva och överfyllt av stora fina ljusstakar med levande ljus. Ena väggen är täckt av speglar i alla dess former och i en annan hörna hittar man soffor och ett litet bibliotek. Om du bestämmer dig för att bo här, se till att komma tidigt så att du kan njuta av den fantastiska naturen och din privata pool.

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Ett rum för två med frukost, välkomstdrink och egen pool i mars kostar  cirka 2 000 kronor.

 

 

MUNDUK MODING PLANTATION RESORT & SPA i MUNDUK

Munduk Moding Plantation Resort & Spa ligger norr om Ubud i Munduk vid Lake Bratan. Rummen har fantastisk utsikt över djungeln och bergen och frukosten intas med en sanslös utsikt över evighetspoolen med utsikt rakt in i himlen. Munduk är också en kaffeplantage och de erbjuder också guidade turer på plantagen.

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Ett rum för två med frukost i mars kostar  cirka 1 200 kronor.

 

 

TEJAPRANA i UBUD

En egen liten veranda. Infinitypool över dalen. Utomhusbadkar i sten. Sänghimmel. Och en fantastisk utsikt. Tejaprana Resort and Spa är också en av de där resorterna som är mer än ett hotell. Det är mer en upplevelse. Frukosten intas i egen byggnad gjord av bambu. Härifrån har man fantastisk utsikt över dalen och djungeln. Detta är också ett av de där hotellen där jag tycker att man ska checka in lite tidigare så att man kan njuta ordentligt av sin pool och fina veranda.

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Ett rum för två med frukost i mars kostar  mellan 2 000 och 3 000 kronor beroende på om man väljer utsikt över terrassen eller dalen.

 

 

GRIYA SANTRIAN I SANUR

Griya Santrian är ett systerhotell till Puri Santrian och båda ligger i Sanur. För att få lite omväxling valde vi att bo våra sista fyra dagar här istället. Hade vi bott här först hade vi nog inte haft något att klaga på. Men när man börjar på Griya Santrian, och där har en superfin upplevelse, är det svårt att få samma känsla på Griya. Hotellet är jättefint och spat jättemysigt. Servicen och personalen är tyvärr inte fullt lika trevlig eller serviceminded som på Puri Santrian. Är man däremot ute efter en “normal” strand med solstolar och parasoll är det Griya man ska välja. Stranden här är lite mysigare.

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Ett rum för två med frukost i mars kostar  cirka 1 200 kronor.

 

 

Translation:
Here are five affordable and luxurius accomadations in Bali. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Tusen tack för denna fina sammanställning. Och visst kan jag nu längta tillbaka till Bali. Du har varit så generös och delat med dig av så många tips att jag med alla dessa i handen skulle kunna få ut än mer av en resa hit igen.
    Fantastiskt vackra bilder och inspirerande text.

    1. Åhh tack fina Ditte. Det värmer att höra. Ja, Bali överraskade oss. Vi trodde aldrig att vi skulle bli så förtjusta att vi faktiskt skulle kunna tänka oss att åka tillbaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *