Månadssvep

 

Ända sedan vi gick in i 2023, har jag haft en enorm kreativ energi, ork och lust. Energi att skriva. Skapa. Producera content. Eller som vi säger på svenska, skapa innehåll. Lite av den mentala och fysiska trötthet som genomsyrat 2022 har bleknat… inte jinxa… Jag vet inte om det är att jag pressar mig lite för mycket, eller att jag faktiskt mår lite bättre. Kanske lite både och.

 

Under Januari och februari har jag redan gjort flera jobb än under hela 2022. Jag har skapat över femton nya artiklar. Hälften av hela förra året. Som ett roligt och nytt kreativt projekt, har jag dessutom börjat skapa och producera content till Tiktok. Men bara för februari månad. Jag vill utmana mig själv. Att inte vara rädd för nya medier. Och dessutom lära mig mer och tänka nytt. Sedan går jag nog tillbaka till Instagram :). Jag gillar att hänga på Tiktok, men har inte den passion jag har för Instagram.

 

Vi har redan hunnit göra en resa. Och så har jag hunnit med en tjejträff… som var sjukt kul… men fick mig att krascha lite några dagar. Jag glömmer ofta när jag har kul, att jag numera inte kan gå All-in, utan att jag får betala för det. Nåja… Jag har dessutom haft kvalitetstid med några av syskonbarnen. Nu hoppas jag att resten av året följer samma mall.

 

Månadssvep

 

ATT INTE GE UPP SIN RESEBLOGG UNDER EN  PANDEMI

Gunilla på 4000 mil skrev för ett tag sedan ett inlägg om varför vi som resebloggare, fortsatte skriva under pandemin [tänk ändå att det redan gått tre år sedan början på den]. En period när alla försök till upplevelser som det skrevs om, i sin tur kritiserades. Jag funderade aldrig på det då. Kändes som att jag ändå alltid hade artiklar på lager att skriva färdigt. Men efter att ha läst Gunillas artikel, uppstod lite funderingar så klart. Vad är det som driver en, att ha denna typ av blogg och aldrig ge upp skrivandet. Något som tar oerhört mycket av vår tid. Som vi sällan tjänar speciellt mycket på.

 

Och med risk för att bli kritiserad för både det ena och det andra. För mig är svaret enkelt. Jag är självisk. Detta är min passion. Det hör ihop med resandet och fotograferandet. Så hur skulle jag kunna sluta. Även om man så klart ibland ställer för höga krav på en själv om att producera artiklar i tid och otid. Har man sedan tur, som flera av oss har, så är det många som läser våra artiklar och blir inspirerade. En bra bonus enligt mig. Så vad skrev jag om 2020 och 2021? Jag skrev om min äventyrskryssning runt Island. Det blev en del inlägg om TV-serier. Några listor. Flera månadssvep. Och några krönikor.

 

Island reseguide

 

ESLÖVS LEKSAKSMUSEUM MED SYSKONBARNEN

I mitten på Februari dedikerade jag en dag åt några av mina yngsta syskonbarn. Vi bestämde oss för att besöka Eslövs leksaksmuseum. Inte deras första besök där, men mitt. Och oj vilket ställe. Jag var imponerad redan när vi steg in i rum ett och två. Och när det visade sig bestå av ytterligare fyra enorma rum… ja ett eget inlägg kommer.

Månadssvep, Eslövs leksaksmuseum

 

BOKA RESAN “DESTINATION OKÄND” 

Redan för nio år sedan skrev jag en artikel om möjligheten att köpa en resa till en hemlig destination. Då var det Surprise City trip som erbjöd resan via Groupon [som inte finns i Sverige längre]. Idag har Apollo tagit upp manteln och erbjuder resorna “Destination Okänd”. Du väljer vilken vecka du vill resa, vilken standard du vill ha och vet först när du får biljetterna vart du ska resa. Cirka två veckor innan resan. Detta är ju så klart inget för kontrollfreakar. Resorna hittar du här.

Grekland, Mykonos

 

STORSTADSSEMESTER & WEEKENDRESOR | NY GRUPP

Det finns många resegrupper på Facebook, och kanske det egentligen inte behövs fler. Men jag fick en feeling, saknade en grupp om storstadssemester och weekendresor, så jag skapade en. Nya utmaningar och projekt ligger mig varmt om hjärtat :). Här kommer man kunna ge tips i ämnena storstad och weekend, dela artiklar och ställa frågor. Gruppen har också fått ett eget konto på Instagram. Där kommer jag dela bilder som taggas med #storstadweekend. Hoppas att ni hänger med.

Frankrike, Paris

 

FILMSLÄPP 2023 JAG SER FRAM EMOT

Detta år släpps uppföljare på några av mina favoritfilmer. Så 2023 blir verkligen ett spännande filmår. Som en riktig fan av The Hungergames, blev jag så glad och överraskad av att se att det faktiskt, äntligen, kommer en uppföljare. Jag har en anledning att se fram emot November. Det kommer också några filmpremiärer som många sett fram emot, dock inte jag. Här kommer listan på sequels och månaden de har premiär. En maffig och komlett filmguide till vad som väntar de kommande 12 månaderna hittar du på MoviezineFler filmtips, serietips och tips på reseprogram och dokumentärer hittar du under kategorin SETT PÅ TV.

Antman and the wasp qauantumania | Februari
Sagan om konungens återkomst |  Mars
Guardians of the Galaxy | Maj
Fast X | Maj
Indiana Jones and the dial of destiny | Juni
Dune II | November
Transformers rise of the beasts |  Juni
The Marvels | Juli
The Meg | Augusti
The hungergames the ballad of songbirds and snakes | November
Aquaman and the last kingdom | December

INTE PÅ MIN LISTA, MEN PREMIÄR ÄNDÅ :)

Sagan om de två tornen | Februari
Magic Mike the last dance | Februari
Creed III | Mars
Scream 6 | Mars
John Wick chapter 4 | Mars
Mission Impossible dead reckoning | Juli
Expandebles | Höst

 

Månadssvep, filmpremiärer 2023

 

TIKTOK HAR FÅTT MIG ATT BÖRJA SHOPPA

Jajamän. Då har jag också blivit biten av Tiktok. Och förändrat mitt shoppingbeteende. Jag har blivit en Amazon-junkey. Jag ska förklara :). De som känner mig, vet att jag har lite OCD. Ordning, reda och organisering är “my Middle name”. I ett annat liv, hade detta varit mitt val av jobb. Jag höll på med detta långt innan det blev trendigt på Tiktok. Här kommer problemet… fram tills förra månaden, var jag fullständigt nöjd med att organisera med återanvända kaklådor i plast. Fina pappersboxar och skor i rad på hyllan.

 

Men nu har Tiktok visat mig hur mycket finare allt kan vara med genomskinlig, matchande plastlådor. Jag surfar numera tre gånger mer på Tiktok och Amazon än på Instagram. Så där ja…  my guilty pleasure… Jag har också varit såå nära att handla en massa smink på Sephora… you guys… jag som tagit mig genom livet med puder och läppglans. Ni hör ju :))). Men mannen säger att det är okej… så länge jag inte börjar shoppa dyra märkesväskor :)).

 

Guilty Pleasures, syndiga nöjen

 

LÄSTIPS |  RESEBLOGGARNA ATT FÖLJA JUST NU

Jag har i skrivande stund tre resebloggarkollegor som är iväg på långresor. Och det är oerhört spännande att följa deras resor. Kanske inte helt oväntat, befinner sig alla i Asien. Att alla är resebloggar jag följer regelbundet, är bara ett lyckosamt sammanträffande.

RESFREDAG | THAILAND
Annika är skaparen bakom en av mina absoluta favoritbloggar. Jag ser alltid fram emot att läsa hennes fredagsinlägg. Och dessa är just nu från Koh Lanta i Thailand där  hon befinner sig med sin familj. Under deras tre månader jobbar Annika och hennes man på distans, medan deras tre barn går i skolan.

RESA MEDVETET | THAILAND & VIETNAM
Linda är resebloggaren som brinner för hållbart resande och att skapa viktiga diskussioner kring ämnet. Förra året släppte hon en bok i ämnet, Resenärens makt. Den kan du köpa här. Hon är på en sex månader lång resa i Asien med sin familj, som omfattar två små barn. Just nu befinner de sig i Vietnam.

FREEDOM TRAVEL | FILIPPINERNA
Våra vänner Helena och Peter från Freedom Travel driver en av Sveriges största resebloggar, resemagasin. De befinner sig just nu på en tre  månader lång resa i Filippinerna. Om några dagar ska de ge sig av på en upptäcktsresa av öarna med båt.

 

Thailand, Krabi, Railey Beach

 

Translation
I have a lot on my mind since the last monthly sweep. Today I talk about upcoming movies, tiktok, a toy museum and fellow travelers on long stay. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Roligt med gruppen och kontot för storstadssemester och weekendresor! Där hänger jag gärna på :)

    1. Det uppskattar jag jättemycket Sanna. Vi får se hur det går. Kul att testa :).

  2. ÅH vad fint att du har flow med skrivandet och skapandet – det gör mig glad att höra. Tack också för att du tipsar vidare om vår vistelse här nere. Vi är tacksamma för varje dag här i värmen. Kram på dig!

    1. Såå skönt att orka lite mer. Gör en lite gladare :). Jag är med tacksam för er vistelse :). Lyser upp mina dagar här hemma. Massor kramar tebax ♡

  3. Ja det är ju helt klart för sin egen skull som man skriver vidare på sin blogg år efter år. Den fyller ett kreativt behov tror jag?

    1. Jag håller helt med. Någonstans måste man ju få utlopp för sin kreativitet :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *