Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

 

Corralejo. Här ska vi bo under vår vecka på Fuerteventura. Vi vet inte mycket om ön och ännu mindre om Corralejo. Jag  har dock en förkärlek för att bli överraskad under våra resor. Men det innebär också, att man då bör vara beredd på mindre positiva överraskningar också.

 

För att gå lite i förväg, denna gång blir vi överraskade på det allra positivaste sätt. Vi ska bo på Hotel Barceló Sands i Corralejo. På bilderna såg hotellet rätt trevligt ut. Och till stranden skulle det vara tre hundra meter. De senaste tio åren, har vi i princip bara bokat hotell på stranden. Av bekvämlighet. Men vi tänkte, att det kunde fungera att gå lite denna gång. Vi hade så klart kunnat boka något av hotellen som låg vid stranden, men valde av någon anledning bort dem. För stora. För långt från centrum. För dyrt. Ja ni vet.

 

Så det blev Barceló Corralejo Sand. Här ingick dessutom halvpension och man har noll meter till centrum. Första intrycket av hotellet lämnade oss något besvikna. Men när vi väl lämnat receptionen och checkat in på vårt rum, checkade också trivselfaktorn in. Runt hörnet hittar vi, både längs med huvudgatan och strandpromenaden, mängder av restauranger, kaféer och barer. Och självklart uppskattad shopping med allt från det obligatoriska krimskramset till märkesbutiker och shoppingcenter. Corralejo var ursprungligen en enkel fiskeby. Numera finns här ett växande turistliv med surfare, solbadare och livsnjutare. Här finns något för alla. Atmosfären av genuin spansk småstad vid torget och hamnen ger en avslappnad stämning som lockar till många strövtåg bland gränder och hus.

 

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

 

CORRALEJOS STRÄNDER

Det finns flera stränder inne i Corralejo. Även om ingen riktigt imponerar på oss. Inte när det kommer till sol och bad. Vi hamnar mer ofta vid hotellpoolen. Något som hör till ovanligheterna för oss. Däremot är de flesta stränderna här omringade av en fantastik miljö. Playa Corralejo ligger nära hamnen och är en kombinerad sandstränd och svart lavastrand. Här finns många barer och restauranger i närheten.

 

Playa Vista Lobos är en liten avskild strand, gömd från de flesta turisterna i detta område och ofta mycket mindre upptagen än andra stränder. Stranden har mjuk vit sand och en unik typ av vita saker som ser ut som popcorn, därav smeknamnet ”Popcorn Beach”. Sedan finns även stränderna Muelle Chico de Corralejo, Playa de la Goleta, Playa del Medio och Playa de los Verilitos.

 

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

 

CORRALEJO GAMLA STADSDEL

Redan första dagen tar vi oss så klart till stranden. För att se om den kommer bli vårt nya hem denna vecka. Och nära den vit pch svarta sandstranden ligger kaféer, barer och restauranger där man kan landa för en drink och ladda ny energi. Vilket vi så klart inte kan motstå. Denna första kväll äter vi de bästa tapasen på hela veckan. Flera kvällar strosar vi runt i den gamla stadsdelen av Corralejo, där de marina inslagen färgar hela miljön. Staden historia som enkel fiskeby genomsyrar atmosfären här och ger kvarteren dess charm. Våra promenader tar oss vid flera tillfällen ända bort till hamnen. Där möter vi en fiskare som spelar elgitarr. Fantastiska väggmålningar. Och färgglada fiskestatyer som märker de olika pirarna. På vägen går vi förbi många fiskrestauranger och vi kan inte annat än att välja en av dem. Det och ett glas vin med tillhörande fiskrätter och kvällen är gjord.

 

Med fördel kan man också prova en av öns specialiteter som är, förutom fisk och skaldjur, “cabrito”. En gryta gjord med smakrikt tillagat getkött. Vi testar det så klart. På hotellet under veckan. Men blir ingen rätt vi regelbundet återkommer till. Visst är väl servisen lite nonchalant på restaurangerna och maten bara okej god. Men vi slipper åtminstone svensktalande servitörer. Och kanske har den goda servicen på hotellet, vant oss vid lite för höga förväntningar på bra service. Sista kvällen får vi kanske bästa servicen på Corralejo. Vi hamnar på baren El Sombrero i gamla stan. En färgsprakande coctailbar dit många hittat. Det är nästan fullsatt när vi sätter oss ner och beställer drinkar. Popcorn får man på köpet, och jag kan så klart inte låta bli att beställa en våffla.

 

 

ATT GÖRA & SE I & RUNT CORRALEJO

1. VATTENPARKEN
Om man har barn, är detta kanske den perfekta utflykten. Trots en ganska torr ö, strömmar vattnet här i badparkens attraktioner.

2. NATURRESERVATET CORRALEJO
Bland kritvita sanddyner kan du hitta de vackraste badplatserna, men också en flera kilometer lång vandringsled.

3. ÖN LOBOS
För den som vill utforska omgivningarna, kan en båttur till ön Isla de los Lobos vara en fin utflykt. Ön är liten, men har en charmig gammal hamn och flera pittoreska stränder.

4. LANZAROTE
Gör en utflykt till den sevärda grannön Lanzarote med sina fantastiska vulkanlandskap. Att åka båt till Lanzarote tar mindre än en timme.

5. KITESURFING & SURFING
Här finns dykcenter, windsurfing, surfing, kite, båtturer och fiskemöjligheter.

6. SHOPPING
Det finns gott om shoppingmöjligheter i Corralejo. Massor med butiker, både märkes och souvenir, men också några köpcenter.

7. GÖR EN ROADTRIP
Bästa sättet att se ön, enligt oss, är att göra en roadtrip. Man passerar ett fantastiskt landskap och många söta byar.

 

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

Spanien, Fuerteventura, Corralejo

 

Translation
Corralejo is an old fishing village in the north of Fuerteventura in Spain. If you want to be in a village where you can enjoy both beaches, shoping, bars and restaurants, this is the place for you.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *