Barcelona 30

 

En labyrint av små pittoreska gränder. Krokiga, trånga små gator. Vackra små torg. Gutumusikanter. En vacker katedral. Folk som dricker kaffe och äter glass. Barn som leker. Och folk som bara njuter av dagen. En känsla av svunna tider. Det är Barri Gòtic. Kvarteret som är den mest centrala delen av distriktet Ciutat Vella och som ligger längs med La Rambla. Blev ytterligare en av våra favoriter i Barcelona. Vi hade dessutom också turen att råka på ett bröllopsfölje i en av de små gränderna.

Att gå in in katedralen är gratis. Och varje söndagseftermiddag dansar man den katalanska dansen Sardana på torget framför den. Katedralen, Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia påbörjades 1298 och slutfördes 1459. Den benämns i dagligt tal som La Seu, Domkyrkan. Katedralen är 93 meter lång och 40 meter bred och interiören består av tre skepp med 28 sidokapell. I kryptan förvaras resterna efter martyren Sankta Eulalia som är Barcelonas skyddshelgon. Först 1459 invigdes katedralen, dock utan fasad efter att pengarna tagit slut. En kanske lite genomgående trend för byggnader i Barceloan. Fasaden byggdes färdig först 1889 efter originalritningar från 1408 när pengar donerats till ändamålet. Spiran färdigställdes först 1913.

 

Barcelona 31

 

Det finns flera små torg i Barri Gótic;

Placa Reial
Placa Reial är ett livligt och populärt. Här bjuds ofta på underhållning och det finns flera kaféer och resturanger. Priserna kan dock vara lite högre än på andra torg och om man vill sitta i lugn och ro så ska man kanske välja ett av de mindre torgen. När vi var här var det antikmarknad med försäljning av gamla frimärken och mynt.

Placa del Rei
Placa del Rei, Kungens torg, ligger precis intill Barcelonas historiska museum, MUHBA. Pampigt och lagom gömt från shoppingstråken för den som vill ta en paus. Här kan man också besöka Barcelonas underjordiska gångar inne på museet.

Museu Frederic Marès
Detta är mer av en innergård än vad det är ett torg, men det är lummigt och på uteserveringen som tillhör skulpturmuséet Marès. Det är gratis att gå in på gården, så slå dig ner bland apelsinträden och beställ något läskande.

Calle del correo viejo
På gamla postvägen ligger det ett gömt torg bakom katedralen och nära stora posten Correos. Här är det alltid lätt att finna en billig Mojito eller en god lunch. Det är också stor chans att få höra livemusik på kvällarna.

Placa de George Orwell
Detta torg har mer av en bohemisk atmosfär. Här finner du lägre priser och alternativt matutbud men torget kan upplevas som lite ruffigt.

 

Barcelona 32 Barcelona 33 Barcelona 34

Barcelona 35

 

Translation;
Barri Gótic in Barcelona became another favourite of ours. Small narrow alleys, streetenteteiners and a sence of history.

 

Foto: © Discovering The Planet / Pictures of me Monika Nasteska Nilsson
Källa: [Vagabond][Res][Barcelona][Metro][Wikipedia][Barcelona turist guide][Expedia]

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *