Barcelona, Rambla 1

 

La Rambla är den stora berömda och myllrande gågatan i centrala Barcelona. Längs med den hittar man många av de fantastiska kvarteren som är värda ett besök och många fina torg. Bland annat El Raval, Gotiska Kvarteren, Placa de Sant Jaume, Placa Reial och hamnen Port Vell.

 

Barcelonas bästa marknad La Boqueria ligger här, men också operahuset Gran Teatre del Liceu. Den 1,2 kilometer långa La Rambla går ända från Plaça de Catalunya, genom gamla stan och slutar nere vid hamnen där en staty på Columbus pekar mot Amerika.

 

Dagarna precis innan vi åkte på vår weekend började jag läsa in mig lite på Barcelona. Artiklar från tidningar som Vagabond, Res och Aftonbladet. I en av dem stod det att man lika gärna kunde missa La Rambla. Men åh vilken tur att vi inte lyssnade på det tipset. Att resa är så personligt och vi har alla olika smak och olika önskemål. Vi uppskattar olika saker och olika miljöer. La Rambla för oss var en av topp-fem upplevelser i Barcelona. Jag skulle kort sammanfatta det som Korzo i Bitola i Makedonien. Vilket kanske inte säger så mycket om man inte har varit i Bitola. Men så här; En himla lång gata där man går fram och tillbaka och ibland sätter sig ner och dricker kaffe och tittar på alla andra som går fram och tillbaka.

 

Barcelona, Rambla 2

 

Promenadstråket var en gång i tiden en flodbädd. Vid 1700-talets slut försågs den med beläggning och blev till en praktfull boulevard. Idag är La Ramla en sjudande gågata med massor av folk, gatukonstnärer, marknadsförsäljare och uteserveringar av alla dess slag. I andra änden av gågatan hittar man La Barceloneta. Strandpromenaden som kantas av palmer och som har sin egen sandstrand. Det är en upplevelse att strosa genom myllret ner till hamnen och shoppingcentret Maremagnum. Och skulle man ha tur, som vi hade, så råkar det vara vara Tai Chins dag precis när ni är där. Uppvisningar av otaliga grupper av utövare av Thai Chi och möjligheten att få prova själv.

 

Förlita dig aldrig på vad du läser i tidningar, på nätet eller här. Vi har alla olika krav på vår semester. Men om du gillar att titta på folk, uppleva fina kvarter och gillar att promenera. Då ska du inte missa La Rambla.

 

Barcelona, Rambla 3 Barcelona, Rambla 4 Barcelona, Rambla 5 Barcelona, Rambla 6 Barcelona, Rambla 7 Barcelona, Rambla 8 Barcelona, Rambla 9

 

Translation;
La Rambla is the popular and crowded pedestrian street in Barcelona. It stretches for 1.2 kilometers and is filled with restaurants, coffeshops and venders. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *