Redan vid infarten till Cartagena är vi hänförda. Vi möts av palmer, en historisk mur och en enorm båthamn. Varje gång man vrider på huvudet möts man av något nytt och fashinerande.

 

Cartagena är definitivt en av de vackraste städer vi varit i, och vi beslutar ganska snabbt att här måste vi stanna. Hela staden är välplanerad, välrenoverad och extremt ren. Man får känslan av att befinna sig inomhus. Gammalt och nytt har förenats och renoverats utan att kompromissa varken det ena eller det andra. Jag kan inte sluta säga “golven” när jag pratar om gatorna inne i centrum, för det är känslan jag får när jag går på de vackra “marmorgatorna”. I den fantastiska hamnen tar vi en promenad längs med vattnet, där man också kan ta del av modern och intressant konst.

 

Kvällen avslutas i den fantastiska hamnen, på restaurang La Patacha. En gammal båt som gjorts om till en fantastisk utomhusrestaurang. Vi sitter på översta däcket och äter god mat, dricker gott och har en magisk utsikt. På vägen hem upptäcker vi att man har en stor konsert på Plaza de la Merceo. Här har det samlats massor med folk som lyssnar musiken från lokala artiskter. Att vi bor ett tvärkast från gågatan gör inget sämre. För ynka 38 euro har vi lyckats hitta ett hostel på en tvärgata, Hotel Pension Orient. Kanske inget lyxboende, men allt annat har varit lyx. Vilken underbar dag!!!

 

Cartagena är en hamnstad i sydöstra Spanien och ligger i Murciaregionen. Staden är efter huvudstaden Murcia den viktigaste på Costa Calida. Cartagena har varit en livlig hamnstad sedan romartiden då den grundades. Den strategiska positionen på Murcias kust har gjort att den varit bebodd av många olika kulturer, som alla har lämnat många kulturella spår efter sig. Det skyddade läget mellan bergstopparna gjorde också att folk tidigt slog sig ner här.

 

I Cartagena finns flera arv efter romarna, bland annat en amfiteater, det finns en stadsmur [Muralla Púnica, den bysantiska muren, som trots sitt namn är romersk] runt gamla delen av staden, ruinerna av en romersk väg i centrala Cartagena och även ruinerna av Spaniens äldsta katedral.  Borgen är ett givet mål för turister, du kan välja mellan att ta en promenad dit upp eller att använda panoramahissen [som dock är stängd under lågsäsong]. Från hamnen är det nära till huvudgatorna Calle del Carmen och Calle Mayor som med sina sidogator bildar ett myller av smala gränder, gågator med butiker, caféer, restauranger och folkliv.

 

Staden är rik på fiske och har en handelshamn, men här finns också en större marin flottbas. Stadens lugn kanske inte lockar ungdomsgängen, men är absolut värd ett besök. För dig som vill njuta totalt under semestern finns det stränder och ett klart vatten att svalka sig i. Omkring La Azohia, där turismen ständigt ökar, kan du vid de fina stränderna även snorkla och dyka i det fantastiska medelhavet. I Hamnen i Cartagena finner du “The tourist Boat” som tar dig på en timmes rundtur runt i hamnen som har en fantastiskt stämning ombord med musik.

 

Innan vi lämnade Cartagena gjorde vi självklart ett besök på “The Roman Theatre”, stadens amfiteater. Ett av de historiska arven efter romarna. Teatern är nyrenoverad och man har också byggt till ett museum. Amfiteatern var en gång Romarrikets största och absolut värd ett besök.

 

Läs mer om Cartagena på Span.info [på engelska]. Här kan man läsa både om Cartagenas rika historia och den nya moderna arkitekturen.

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *