Spanien, Calpe

 

Bilfärden från Alicante till Calpe är en sanslös upplevelse. Massor med byar högt uppe på bergsluttningarna och helt otroliga klippformationer. Vi hade bestämt att vi skulle bo i Calpe på Costa Blancas kust i tre dagar. Men om byn hade jag inte läst något alls. Och by var just vad jag trodde det skulle vara.

 

Ni vet en sån där liten by på sluttningen högt över havet, med tre gator och en restaurang. Så gissa om jag var oförberedd på vad som skulle komma. En liten by var det enda Calpe inte var. Tre gator visade sig vara otaligt antal gator, och på varje gata slåss bilar om parkering, restauranger om gäster och butikerna om kunder. En småstad i storstadsskala. Men också en stad som växer ju längre man är här, bildligt…

 

Den långa strandpromenaden börjar vid foten av klippan Ifach [332 meter] och är flera kilometer lång. Man promenerar från fiskehamnen förbi stora nybyggda lägenhetskomplex till gamla stan med vackra gränder och underbara gamla hus. Calpe är en ort med otroligt jämnt och pålitligt klimat, 320 soldagar om året, trots det är sommaren mild jämfört med övriga Spanien.

 

Första kvällens paella är måttet för resten av resan. Och räkorna med vitlök på “Café Playa” andra kvällen blir svårslaget. Kanske blir förväntningarna på det Spanska köket lite för höga…

 

 

 

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *