Spanien, Sevilla

 

Katedralen i Sevilla blir mannens favoritkatedral, [för mig är det Katedralen i Cordoba], och det är också här Christofer Columbus grav finns. Men favoritsalen finns också för mig här i Sevilla. Det ovanliga här, är att det är så många salar och utrymmen i katedralen som är öppnade för allmänheten, och en av salarna här har ett fantastiskt ljus.

 

Det blir ett sådant där tillfälle när man bara sätter sig ner och njuter av tystnaden och ljuset. Att rummet också är tomt på andra turister, kan bero på att det just är Tomt. Rummet ger mig frid, ett lugn som fyller själen och ljuset här inne är helt underbart. Det är inte ofta jag delar med mig av bilder på mig själv, men idag blir det så. Det är mannen som tagit bilderna och jag tycker nog att han har lyckats fånga salens själ. Sevilla är en av Europas äldsta städer och Andalusiens huvudort. Staden är otroligt vacker och många passar på att se den genom att åka häst och vagn.

 

Om du gillar att shoppa och ska göra det någonstans i Andalusien, är det i Sevilla man ska göra det. Gågatan Calle Sierpes i stadens centrum är full av butiker som känns exklusiva och promenaden är elegant och vacker och skuggas av stora vita solskydd. Här finns mycket att upptäcka för den som tar sig tid. De mysiga Santa ­Cruzkvarteren, katedralen [kristenhetens tredje största], det moriska palatset Alcazar de Sevilla, arkeologiska museet, Barrio de Santa Crúz [scenen för skådespelen Don Juan] , Plaza de España i Maria Luisa parken, givetvis Calle Sierpes, konstmuseet, Hospital de la Caridad och mycket mer.

 

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.