Spanien, Denia

 

Vi är fortfarande i Costa Blanca och idag blev det en roadtrip norrut. Idag blev det lunch i mysiga Deniá några mil norr om Moraira och nio mil norr om Alicante.  Det blev en lugn och mysig promenad i de gamla kvarteren och sedan lunch på den äldsta baren Jamaica Inn.

 

Det var inte många ute och nästan allt var stängt [siesta], men det gjorde inte så mycket. Vi hade en lugn och skön förmiddag. Skulle man vilja spendera mer tid i Deniá är där inte brist på saker att se och göra. Det är en modern stad med en rik historia. Kommunen har två mil kust och stränderna är långa, släta, långgrunda och sanden är fin. Vindsurfing och nattliv är koncentrerat omkring Les Marines. Söder om staden är det fullt med små vikar och klippor, området kallas för Les Rotes. Ett paradis för undervattensfiske och dykning.

 

Staden är omringad av odlingar. Bland ortens specialiteter hittar man stora plantager med citrusträd, mandelträd och vinrankor. Själva staden Deniá ligger vid foten av berget Montgó. Man får en fantastisk utsikt från toppen, om man orkar ta sig dit, mellan 4 och fem timmars promenad. Från stranden kan man se Ibiza när vädret är klart. Det går även färjor från Deniá till Mallorca och Ibiza.

 

Kvällsmat blev det sedan i Moraira. Precis som i de flesta av kuststäderna var det här ett myller av folk, turister och snabbmatställen. Skillnaden var kanske att Moraira inte har hunnit bli lika stor som många av de andra kuststäderna. Vi hann dock inte upptäcka Moraira så mycket, anledningen till att vi var där, var att jag skulle gå en Fotoworkshop [mer om den kommer].

 

Moraira ligger i provinsen Alicante åtta mil norr om staden Alicante. Här finns en åtta kilometer lång kustlinje med många klippor och stränder. Vid foten av slottet i stadens centrum ligger sandstranden, L’ampull, den mest populära stranden. I norr ligger stranden Portet med finkornig sand och lugnt kristallklart vatten. I stadens centrum ligger fiskehamnen precis bredvid Moraira Yacht Club, en av de bästa småbåtshamnarna i Valencia.

 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *