Jag befinner mig i skrivande stund i Thailand på min lilla Thaimout i Kiruna. Och det är dags att sammanfatta våren och månaderna Februari till Maj. Jag skrev häromdagen på Instagram, att det faktiskt har varit en lugn period [vilket säkert inte uppfattas så utifrån :)], men att det samtidigt har varit en väldigt händelserik period. Jag jobbar fortfarande mycket med det där att vilja mer än kroppen faktiskt klarar av. 

 

# RESORNA

Jag har gjort tre, fyra resor med med Kiruna och Norge i år. Och självklart är det mycket på fem månader. Men två av dem var i princip ren vila. Kanske jag en dag blir så modig att jag skriver om det där med att leva och resa med ME/CFS [kroniskt trötthetssyndrom]. För jag vet att det är en svårt sjukdom för många att förstå. Jag bestämde redan förra året att jag skulle dra ner på jobbresandet i år också. Så under Januari tackade jag nej till allt som kom i min väg och fortsatte med att försöka hitta balansen i kropp och själ. I början på Februari åkte jag till Riga för en konferens med mitt bloggkollektiv Nordic Travel Bloggers. Och det var första resan sedan resan till Skottland i November.

 

Några dagar efter konferensen åkte vi till Trinidad & Tobago för vår årliga vinterresa. Eller ska man kanske istället kalla det för solresa? Två välbehövliga veckor med sol, vila och lite upptäcktsresande. Tobago lärde oss ett tempo som verkligen kurerade kropp och själ. En månad senare åkte jag till Thailand i tre veckor helt solo. Bosatte mig på en liten ö där det var väldigt lite turister, och inte fanns mycket mer att göra än att läsa och gå promenader. Så det har verkligen varit mycket fokus på att vila i vår.

 

 

# SOMMAREN 

De flesta resorna detta året har varit ganska spontana och bokats bara veckorna innan avresa. Så kommer nog sommaren också se ut. Jag har varken något inbokat eller några speciella önskemål för sommaren. Inte för att jag inte vill, mer för att jag just nu är oerhört trött. Det kan bli en kortare bloggresa till Spanien eller till Tjeckien snart. Återstår att se. Sedan vill jag gärna få in en liten solresa med mamsen och systerdöttrarna. Men just nu tar jag en dag i taget och det får bli som det blir.

 

# MÖJLIGHETER & UTMÄRKELSER UNDER DENNA PERIOD

 • Det kom en liten inbjudan till Finska Ambassaden. Det är ju tyvärr fortfarande så, att man bor i Skåne så  missar man mycket trevligheter. Man får helt enkelt prioritera och vara glad gångerna man kan vara med och att man blir inbjuden.
 • Jag blir kontaktad av SVT Plus. Herregud vad stort. De undrar om jag skulle vilja vara med och prata resor? Jag blir sjukt nervös fast jag inte fått jobbet än. De har inte riktigt bestämt sig för vinkel än och pratar med fler resebloggare just nu. Känns stort att ens bli kontaktad.
 • Ni röstade fram oss i två av fyra kategorier i Momondos tävling för resebloggare, Open World Awards, foto och blogg, och jag är oerhört glad att jag vann kategorin bästa blogg för samlat arbete.
 • Jag blir jätteglad när jag får ett meddelande att Cision valt vår blogg till en av de tio bästa resebloggarna i Sverige 2018,

Videon nedan filmades av Rania från Northbound Journeys som var nominerad i kategorin Foto och en fotograf som inspirerar mig oerhört mycket.

 

# INSPIRERANDE LÄSNING ELLER RESEBLOGGARE DET HÄNDER KUL SAKER FÖR

Jag har de senaste månaderna läst lite fler inlägg än vanligt. Vilket man så klart har tid med när man mest tar det lugnt. Men idag tänkte jag inte tipsa om inlägg, utan berätta om alla resebloggare som det har gått bra för i tävlingar och som lyfts i TV. Jag hoppas att jag inte glömt någon. Hojta till i så fall.

 

 • Det blev Annika från Resfredag som fick komma till SVT Plus och det gjorde hon såå bra. Bara några dagar senare var hon på TV igen och pratade resor i morgonsoffan.
 • Sofia från Fantasiresor var med på Finsk Tv i programmet Egenland som handlar om unika resmål i Finland.
 • Lina från Liniz Travel är resebloggaren och flygvärdinnan som sedan lång tid tillbaka synt i TVs morgonsoffa.  Numera har hon ett eget litet program på Aftonbladet Resa som heter Linas 5 bästa.
 • Johnny som skriver bloggen Johnnybajdzjan har också varit i TV. Han pratar om reseekonomi på Efter Stängning. Och just nu är Johnnys blogg en av mina favoriter. Han skriver oerhört underhållande berättelser från sina resor som reseledare i “stan-länderna”.
 • Christian från Mat och Resebloggen tog hem andra platsen på Momondos event som Bästa blogg i samlat arbete.
 • Helena från Oh Darling tog hem andra priset i kategorin Foto, samlat arbete. [lite osäker på kategori, du får rätta mig Helana :)].
 • Annika från Resfredag och Lisa från Livet från den ljusa sidan har släppt sitt sextionde avsnitt av Att resa-podden. Oerhört imponerande.

 

# MEST GILLADE BILDERNA PÅ INSTAGRAM UNDER VÅREN

Den första bilden är från min resa till Krabi i Thailand. Den andra är från vår resa till Alonissos i Grekland förra sommaren. Och den tredje och sista är en drönarbild som Göran tog när vi var på Tobago.

 

 

# MÅNADENS FAVORITINLÄGG

Man har alltid några inlägg som man lägger lite mer av sin själ i. Inlägg där upplevelsen var värd så mycket att inlägget då också blir det. För mig var det inlägget om min promenad på Koh Klong och jag åkte vespa med en lokalbo. Inlägget om Corbin Wildlife Sancutary på Tobago var också speciellt på grund av den speciella kontakten vi fick med eldsjälarna som driver parken. Och så klart inlägget om maten på Balkan som var en ren minnestripp från barndomen. Och så har vi de mest lästa, där inget av mina favoritinlägg är med :). Det mest lästa i Mars var Hur man spenderar en fin vinterdag i Riga i Lettland. Inlägget som lästes mest i April var oväntat nog Varför all denna kritik mot yrket influencer. Och i Maj blev det åter ett oväntat inlägg, Momondo Open World Awards, vi VANN för bästa blogg.

 

# DETTA HAR DU KUNNAT LÄSA OM PÅ DTP DENNA PERIOD

MARS

Villa La Ventana, det lilla marmorhotellet i Sorrento vid Amalfikusten
Vår Italienska Roadtrip, tre veckor, fem regioner och sexton städer
Hur vet man om man är en äkta resenörd
Kryssning till Riga, roligaste reklamfilmen och massor med Rigatips
Pigeon Point Heritage Park på Tobago och stranden alla pratar om
Vi upptäcker staden Nizwa i Oman
Heta rytmer, Soca och Calypso på Karnevalen J´Ouvert på Tobago
Corbin Local Wildlife Sanctuary, en välbevarad hemlighet på Tobago
Hur man spenderar en fin vinterdag i Riga i Lettland
Ät riktigt gott på restaurang Demokrātisks Vīna Bārs Garage i Riga
Melodifestivalens Andra Chansen i den orange staden Kristianstad

 

APRIL

Tacksamhet, blogglycka och en av Sveriges bästa resebloggar
När en kort promenad blir lång och en lokalbo har medlidande med en
Dags att lämna stillheten på ön en stund för Krabi Town
Första fotopromenaden på ön Koh Klang i Krabi
När man bokar ett hotell som ligger en bit från civilisationen och inte allt blir rätt
Jag är på väg till Thailand och ser tillbaka på vår första resa dit
Balkan har kommit till Ica, gott jag minns från min barndoms Makedonien
Hur man överlever Myggbett och sandloppor på resan
Vi är med i Momondos tävling för Resebloggare och behöver er support
Bortom turiststråken i Agadir, Paradise Valley i Immouzer
Varför all denna kritik mot yrket influencer
Konstrunda och roadtrip på Österlen
En regnig och mulen dag på Mt Fuji i Japan

 

MAJ

Kalmar stad, ett riktigt Svenskt smultronställe
Hotel New Otani i Tokyo, Hotellet som är ett helt kvarter
Momondo Open World Awards, vi VANN för bästa blogg
Chora, Alonissos gamla stad, en ljuvlig liten idyll full av färg
Tretton mobilbilder från veckorna som gått och lite om veckorna som kommer
Tjäna pengar på dina resor, få kontanter tillbaka via Bonusway
Vår Stora Reseguide till den Lilla ön Tobago
FIKASTUND | Hylkegården kaffestuga och butik på Österlen
Tjugo av Tobagos stränder och vår favoritstrand Englishman´s Bay
En dag med Chongfolket i Östra Thailand och massage från 77 åriga Yim
En dag i pittoreska Borgholm på den Svenska paradisön Öland
En dag på Railey Beach i Krabi, en av Thailands mest berömda stränder
Sjutton svart och vita bilder från Thailand
Islanda Hideaway Resort på ön Koh Klang utanför Krabi i Thailand

 

Ha en fortsatt fin vecka / Daniela 

 


 

Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin. För dagliga uppdateringar kan ni följa oss på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Tusen tack för länkningen :) ja mkt tv har det blivit i år och mer hoppas jag att det blir ;) har ett bokat tillfälle kvar innan sommaren nu! Så många härliga resor du gjort och gör. Spanien låter härligt! Vart i Spanien ska du? Njut av Kiruna! Kramar

  1. Du e jätteduktig :). Blir några dagar i Castilla y León. Helt nytt för mig. Ha en fin helg

 2. Malin Näfstadius says:

  Skriv gärna om hur du kombinerar resande med ME/CFS. Vi är många sjuka som törstar efter att få vingar, och de som inte är alltför dåliga skulle nog gärna ta emot lite tips :)

  1. Tack Malin för att du peppar lite. Jag har så många påbörjade inlägg om det. Men ett sådant inlägg omfattar att om en oerhört jobbig resa och att det blir för privat och personligt. Och jag har velat hålla fokus på resandet. Sedan är jag så klart också rädd för att inte orka med eftereffekten av ett sådan inlägg med många frågor. Ja du vet :). Kanske din pepp är det jag behövde…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *