Thailand, Krabi, Koh Klang

 

Jag vaknar tidigt min första dag på Koh Klang. Jag brukar alltid säga att jag inte lider av jetlag, för det känns inte så. Jag brukar försöka anpassa mina sovtider på vägen till ett resmål beroende på vad det är för tid där. Så om vi landar kväll, försöker jag hålla mig vaken så att jag är trött när jag landar. Och är det så att vi landar på dagen, brukar jag tillåta mig att sova på vägen.

 

Men så ibland blir det fel. Som denna gången. Jag sov inte alls på vägen till Thailand. Vilket resulterade i att jag var jättetrött när jag landade tidigt på morgonen. Så vid fyra på eftermiddagen gick det inte att hålla sig vaken längre. Jag somnade och vaknade så klart vid elva på kvällen. Var vaken någon timme, och sov sedan igen till sex på morgonen. Jag som normalt inte är morgonmänniska, fick tack vare det en riktigt fin start på min lilla “Thaimout”. Lång frukost och sedan en promenad på en halv mil för att utforska lite av ön jag inte vet något om alls.

 

Så jag begav mig ut på en liten upptäcktsfärd längs med den enda lilla vägen på denna sidan. Lite då och då kör en moppe förbi mig med en glad öbo som ler och hälsar. Men mesta av tiden ser jag ingen alls. Efter någon kilometer tar jag in på en liten grusväg. Mest för att jag blir lite nyfiken. Jag hör något stort röra sig snabbt i buskarna och måste se vad. Men självklart ser jag inget idag. Jag får senare reda på att det bor stora ödlor i träsket på andra sidan. Vet tyvärr inte vilken sort. Så jag fortsätter och hamnar oväntat på en lång och fin strand. Stranden är helt öde och det är lågvatten. Den är full av snäckor och full av de största sandsnäckor jag någonsin sett. De här är minst tre gånger så stora som de största jag tidigare sett.

 

Så jag bara måste fylla fickorna med några. Det är konstigt det där. Tänk att man aldrig blir för gammal för att plocka snäckor. När värmen och törsten slår på är det dags att gå tillbaka. Känns som att det blev en lagom start på min resa. Nu ska jag vila någon dag. Läsa lite böcker. Sedan blir det nog att låna en cykel och utforska andra sidan av ön.

 

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

Thailand, Krabi, Koh Klang

 

Translation:
I went for a walk on my first day in Koh Klang in the Krabi Province. Found some amazing sandshells. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Härliga bilder!

    1. Tack fina. Följer er resa med. Ni verkar ha det bra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *