Thailand, Krabi Town

 

Jag är uppe tidigt. Jag har tänkt att jag idag ska ta bilder på fiskemännen och kvinnorna som går i det grunda vattnet på morgnarna och plockar krabbor. Så jag laddar med kamera och stativ. Jag som aldrig har stativet med mig normalt. Självklart är detta första morgonen som det varken är sol, ebb, lågvatten eller några fiskare.

 

Så jag bestämmer mig för att ta båten över till Krabi Town, göra en liten utflykt och fylla på mitt kylskåp. Även om det är billigt på hotellet jämfört med hemma i Sverige, så är det dyrt för att vara Thailand. Jag har dessutom blivit beroende av M&Ms och de kostar mer på hotellet än hemma i Sverige. Så jag tar tuktuk till hamnen och sedan en longtail över. Krabi är ingen vacker stad. I alla fall inte vid hamnen. Ju längre bort man kommer desto trevligare blir det. Det är dessutom mitt på dagen och det mesta har stängt. Min timing är kanske inte den bästa. Men vad gör det? Jag har ju inget direkt mål eller någon plan. Jag ska mest promenera och se mig om.

 

Lunchen som jag hade planerat att äta här hoppar jag över. Jag är varken ju hungrig eller sugen i värmen. Gör inte så mycket. Finns lite bränne runt midjan att ta av. Vid krabbstatyn står turister och tar bilder. Jag tycker så klart att statyn är mindre intressant än det som händer framför och runt statyn. Säger jag som vid tillfälle stått både framför olika torn och gudinnor. För mig är så klart fiskemännen i floden mycket intressantare än några statyer i världen. En timme senare hittar jag en Seven Eleven. Jag är inte mycket för Seven Eleven hemma i Sverige eller Usa, men här i Asien är de guld värda. Under vår Japanska roadtrip blev Seven Eleven vår räddning många gånger. Jag hittar allt jag behöver till en bråkdel av priset på hotellet. Och jag handlar så klart så jag klarar mig resten av veckan. Nuddlar, M&Ms, mandlar, några öl, pringles och så klart lite extra vatten.

 

På vägen tillbaka får jag ett infall. Kanske jag ska gå på massage. Massagen på hotellet kostar nästan 450 kronor, så jag får passa på. Jag hittar ett jättemysigt ställe, nära hamnen Thara Pier. Prislapp? Knappt 200 kronor. Efter massagen är klockan nästan fyra. Jag börjar bli hungrig. Jag åt tidig frukost vid åtta. Så jag sätter mig på ett ställe i närheten, beställer en fräsch drink på hallon och jordgubbar och en spagetti carbonara och ringer mamma. Ja, ni hörde rätt. En carbonara. De som känner mig hyfsat bra, vet att om det finns carbonara på menyn, så lär jag beställa den. Oavsett vad annat som finns på menyn och oavsett var i världen jag befinner mig. Och det är supergod. Sedan är det dags att dra sig “hemåt”. Tack för idag Krabi. Kanske, men bara kanske vi ses en kort stund igen.

 

PRISEXEMPEL HOTELLET BUTIK / KRABI
Liten flaska vatten 40 bath = 11 sek 10 bath = 3 sek
Nudlar 80 bath = 22 sek 13 bath = 3,5 sek
Singha 125 bath = 35 sek 40 bath = 11 sek
M&Ms 80 bath = 22 sek 35 bath = 10 sek
Påse Mandlar 280 bath för en burk = 77 sek 35 bath = 10 sek
Pringles 60 bath, liten burk = 17 sek 40 bath stor burk = 11 sek
Massage med olja 90 min 1 575 bath = 435 sek 700 bath = 192 sek

 

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

Thailand, Krabi Town

 

Translation:
Today it was a little cloudy, so I decided to take a boat to Krabi Town. Even though most of everythinh was closed, sence it was in the middle of the day, I had a really nice time walking around getting a grip of the city. And of course, going for a massage. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *