Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Jag har vägt väskan. Den väger 20 kilo. Så mycket har aldrig en resväska vägt för mig. Det kan kanske mest bero på en liten sak som tar mycket plats. Biblioteket. Jag ska vara borta 23 dagar. Jag behöver cirka 2,5 böcker i veckan. Alltså har jag sju böcker med mig. Och alla är tyvärr inte pocket. Tur man får ha 30 kilo bagage. Och, ja, jag skulle kunna ha en läsplatta, men det är liksom inte samma känsla.

 

Jag är i skrivande stund på väg till Thailand. För tredje gången. Första gången var min och mannens första långresa 1997. Då åkte vi på en två veckors charterresa till Phuket. Andra gången var faktiskt på en pressresa för bara ett och ett halvt år sedan. Då besökte jag östra delen i Thailand, Trat, en resa som jag under de här veckorna kommer ha mer tid att skriva om. Nu är jag på väg till Krabi. Det är också bara andra gången jag reser helt själv till en plats där jag inte känner någon. Jag har rest själv många gånger, men då har jag antingen rest till någon jag känner, mött upp andra resebloggare eller besökt släktingar. Enda gången jag var helt själv och ur mitt element var när jag reste runt i Rheingau i Tyskland för två år sedan. En upplevelse som kom att stärka mig, gav mig helt nya ögon för vårt grannland Tyskland och fick mig att uppskatta det där med att resa själv oerhört.

 

Beslutet att åka till just Thailand och Krabi var inte så svårt. Eftersom det är första gången jag reser själv, ville jag åka till ett ställe där jag visste att jag skulle känna mig bekväm, där jag visste att vädret skulle vara bra och där det inte var för dyrt att spendera nästan en hel månad. Krabi? Ja, det var för att jag trodde att jag inte hade varit där. Ända tills jag inför resan började bläddra i de gamla fotoalbumen. Ja, alltså pappersalbumen. Och då upptäcker att jag tydligen redan varit i Krabi.

 

Redan första eller andra dagen på Phuket lär vi känna Vikki och Mats. De bor på samma hotell som oss och hemma i Sverige bor de i Lund. Två mil från Eslöv, där jag då bor. Det blir en vänskap som följer med oss hem och idag, idag bor Vikki och hennes familj i Eslöv. Det var augusti och våra förhoppningar om vädret hade kanske varit lite för höga. Vi hade tolv regndagar av fjorton. Så vi ändrade snabbt våra planer. Från stranddagar till upptäcktsdagar. Och tillsammans med Vikki och Mats tog vi oss runt med båt och buss och upptäckte en hel del av södra Thailand. Patong, Phuket Town, Phi Phi Islands, Krabi, Ao Nang, Railey Beach, Poda Island, Phang Nga, James Bond Island och Koh Phan Yi Island.

 

Under den resan bodde vi på vandrarhem och delade gärna rum. Vi reste runt med en liten ryggsäck. Idag har tyvärr bekvämligheterna kommit ikapp och vi delar helst inte ens badrum alls. Det finns en resedagbok från denna resan. Precis som från alla mina resor, ända sedan jag kunde skriva. Men jag låter den ligga kvar i lådan och nöjer mig med att minnas genom bilderna. Bilderna som jag har fotograferat av rätt ur fotoalbumet.

 

Nu är det dags att skapa lite nya minnen från Thailand och Krabi. Vi hörs snart igen. Och hör ni, glöm inte att supporta mig i Momondos tävling. Utan er röstkärlek går jag tyvärr inte vidare. <3 

 

Thailand, Phuket

Thailand, Phuket

Thailand, Phuket

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Åh trevlig resa! Jag älskar verkligen Thailand :) kram

    1. Tack Lina. Har du några tips för boende i Krabi/ Ao Nang området? Kram

  2. Det låter riktigt härligt med Thailand! Hoppas att du får det fint där.

    1. Tack Helena. Ska försöka vila men också komma ikapp med lite artiklar :).

  3. Låter fantastiskt ändå att kunna resa bort så länge på egen hand! Thailand är ju ändå Thailand!

    1. Det är ju det. Och så klart spännande att testa det där med att resa själv så länge. Jag vill ju oftast dela mina upplevelser med någon :). Så det här blir lite annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *