Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

thailand-chantaburi-chantaboon-29

 

Vår resa har tagit oss till provinsen Chantaburi i östra Thailand. En provins känd för sina tropiska frukter, framför allt durian. Vi hamnar mitt i skoldagens slut och elever springer av de gula bussarna och samlas framför den gamla katedralen innan det är dags att gå hem. De flesta av dem sitter och äter mat som de köpt i en av alla snabbmatsvagnarna mitt emot katedralen. Och jag faller snabbt in i den mysiga och hemtrevliga atmosfären.

 

CHANTABURI CATHEDRAL

Här, i den 300 år gamla staden, hittar man den katolska katedralen som började byggas 1711 och blev klar först 1909, 275 år senare. Den är känd under namnet The Catholic Church Chanthaburi, men kallas också The Cathedral of the Immaculate Conception. Den ovanliga ljusblåa färgen drar blickarna till sig som fjärilar till ljus. Den gotiska stilen med de vackra glasdekorationerna påminner om Notre Dam i Paris.

 

CHANTABOON eller CHANTABUN RIVERSIDE COMMUNITY

Vi fortsätter vår lilla upptäcktsfärd och går över den lilla bron Niramon Bridge, en av tre broar, som delar Chantaburi i öst och väst, i gammalt och nytt. På andra sidan hamnar man i en helt annat Thailand. Den gamla delen av staden drar in en med sin charm och enkelhet. Här, i det 300 år gamla samhället, har man bevarat byn och lever “The Thai Way” som man alltid gjort. Förr brukade den lilla vägen längs med byn vara en kommersiell gata med massor av gamla butiker och gamla hus. Idag är byn mer känd som för sin konst, ädelstenar och kultur och marknadsförs mot turister för just dessa attraktioner.

 

ÄDELSTENAR

Chantaburi är känt för sina ädelstenar och har Thailands största marknad för ädelstenar. Här, i Chantaboon, på Ban Roy Sib Kaw Shop, får vi möjligheten att slipa våra egna stenar. Rubiner var länge en av Thailands största skatter och staden blev då centrum för ädelstenshandeln. Butiker med gemmologer finns det gott om och vi får möjligheten att slipa vår egen ädelsten. Dock inga rubiner, men vi är helt nöjda med att få slipa citriner. Och de färdiga stenarna är för oss värda minst lika mycket som diamanter skulle vara.

 

BAAN LUANG RAJAMAITRI HISTORIC INN

Så är det dags för en kaffepaus. Den tar vi på historiska Baan Luang Rajamaitri Historic Inn som ligger längs med vattnet. Tidigare var det hem till en av de lokala aristokraterna, Luang Rajamaitri. Idag är det ett kulturarv, hotell, kafé och museum i ett. På den lilla träverandan dricker man sitt te på golvet och har fantastisk utsikt över floden. Och man förstår snabbt att det är ett populärt tillhåll. För det sitter flera små grupper med ungdomar på däcket när vi får våra koppar med te.

 

TAMACHAN RESTAURANT

Vi avslutar vår dag i Chantaburi på Restaurang Tamachan. Här, längs med vattnet, äter vi en av de bästa måltiderna i Thailand, familystyle. Lanternorna lyser över alla små grytor som fyller våra bord med alla Thailands smaker.

 

MANEEHAN RESORT

Jag lämnar Chantaboon med en stark känsla av att vilja komma tillbaka. När jag bäddar ner mig på det fantastiska hotellet Maneehan Resort är jag mer än nöjd. Kanske lite lycklig. Thailand har idag tagit revansch. Det är inte längre den uttjatade destination som den länge varit i min värld. Nu är den en ny och fräsch del av världen att upptäcka.

 

thailand-chantaburi-chantaboon

thailand-chantaburi-chantaboon-6

thailand-chantaburi-chantaboon-2

thailand-chantaburi-chantaboon-3

thailand-chantaburi-chantaboon-4

thailand-chantaburi-chantaboon-5

thailand-chantaburi-chantaboon-11

thailand-chantaburi-chantaboon-33

thailand-chantaburi-chantaboon-9

thailand-chantaburi-chantaboon-10

thailand-chantaburi-chantaboon-34

thailand-chantaburi-chantaboon-13

thailand-chantaburi-chantaboon-14

thailand-chantaburi-chantaboon-15

thailand-chantaburi-chantaboon-16

thailand-chantaburi-chantaboon-17

thailand-chantaburi-chantaboon-18

thailand-chantaburi-chantaboon-20

thailand-chantaburi-chantaboon-21-horz

thailand-chantaburi-chantaboon-24

thailand-chantaburi-chantaboon-26

thailand-chantaburi-chantaboon-28

thailand-chantaburi-chantaboon-30

thailand-chantaburi-chantaboon-31

thailand-chantaburi-chantaboon-35

thailand-chantaburi-chantaboon-36

thailand-chantaburi-chantaboon-37

thailand-chantaburi-chantaboon-38

 

Translation:
I just fell in love with the old little village Chantaboon in Chantaburi in the Eastern part of Thailand. Such a sweet place to spend the day. 

 

Foto: Discovering The Planet
I samarbete med: Denna resan var en pressresa arrangerad av Tourism Authority of Thailand, #Amazingthailand

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Vilka härliga minnen jag får när jag läser det här! Känner direkt chantaburis charm, lukten av mopperök på gatorna och smaken av de kryddiga grytorna på restaurangen igen. Ljuvligt!

    1. Helt klart min favoritdag på hela resan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *