Sommaren är här. Och med den, i vanlig ordning, ett regnigt Juni. Men efter att både April och Maj varit fina här i Skåne, har jag lite att klaga på. Jag har ju dessutom haft lyxen att få mycket sol under mina resor.

 

De senaste två månaderna har varit hektiska för mig. Lite självförvållat. Har ju svårt att tacka nej när jag får möjlighet att ut och resa och uppleva nya saker. Och efter över två års nedstängning, har nu korken gått ur turistbranschen. Både för att marknadsföra sin destination och för resenärer. På fyra månader har det blivit fyra resor för mig. Och ja, det är till och med för mycket för mig. Jag har en resa kvar i mitten på Juni med familjen, men sen ska jag faktiskt stanna hemma några månader. Ta hand om mina chiliplantor, dricka kaffe och kela med katterna.

 

SORG, GLÄDJE & LIVET 

Början på Maj var en svår månad. Jag och mannen hade fått äran att vara dopföräldrar till brors och svägerskan minsta. Morris. Att det dessutom blev ett överraskningsbröllop, var det ingen som visste. Vi var alla så glada… men samtidigt grät hela vår familj på vår sida. Kanske till förvåning för hela svägerskans familj. Vad de inte visste, var att vi dagen innan fått besked att vår allra finaste kusin hastigt gått bort. 38 år gammal. Lämnades två söner. Så ja vi grät. Av sorg. Av lycka. Av glädje. Av att den enda konstanten i livet är att man aldrig vet vad komma skall. Men kärleken mellan Igge och Maria är så synlig. Dagen förtjänar egentligen ett helt eget inlägg. Kanske kommer :).

 

 

ÄLSKA BLOGGMÖTEN

De senaste åren har det inte varit många bloggmöten, och de som varit, har jag tyvärr missat. Att träffa andra resebloggare har varit en av de mest givande sakerna med den här resesidan. Att prata resor och världen med likasinnade. Och även om allt som pågår bakom kulisserna med att driva en blogg. Mer än man kan tro. Så hur glad blev jag när Eva från Rucksack var på jobbbesök i Kristianstad och vi fick möjlighet att träffas och prata lite live.

 

 

RESA MEDVETET BOKSLÄPP & GIVEAWAY BOKPAKET

Jag måste också nämna resebloggarkollegan Linda från Resa Medvetet. Hon har gjort det imponerande att släppa en bok om hållbart och medvetet resande. Du kan köpa boken Resenärens makt här, men håll ögonen öppna på vårt Instagram. Kommer snart en giveaway i form av ett bokpaket, där Lindas bok ingår.

 

Boken Resenärens makt – turism som när och tär är en annorlunda guidebok för dig som tycker om att resa. Boken bygger på en övertygelse om att resor och möten mellan människor skapar intryck som leder till att vi tar mer hållbara beslut både under resor och i vardagen. Samtidigt finns en smärtsam insikt om resors baksidor. Flygens utsläpp, exploatering av orörda områden, djur som nyttjas för entusiastiska turisters skull.

Människor som sliter och företag som plockar ut vinster utan att det gagnar lokalbefolkningen. Vi behöver minska de negativa avtryck som resor kan leda till. Alla som reser har makt och valmöjligheter. Makten använder vi till exempel när vi väljer var och när vi reser, vem som tjänar pengar på vårt resande och vilka aktiviteter vi gör.

 


Foto: Linda Vismer

 

MALIN BYGGER VAN

Vill också nämna lite om Malins nya projekt. Ladda om har bestämt sig för att skapa sig en vanlife. Nu håller hon på att bygga om en van till sitt nya hem. Du följa hennes projekt på Instagram.

 

 

VAD VILL DU LÄSA MER OM

Jag befinner mig i en period där jag funderar lite över denna bloggens framtid och varande. Och kanske inte konstigt med tanke på att jag nu hållit på i fjorton år. Jag jobbade som instruktör på gym i femton år och kände sedan att jag var klar med det. Har jag ett år kvar på bloggen med innan jag känner mig klar :)? Därför är er input så klart viktig. Skulle bli jätteglad om ni gav er åsikt här nedan. Vad skulle ni vilja läsa mer om? Det är inte så att jag har brist på artiklar och resor, mest energi kanske.

 

 

Translation
Time to do the monthly sweep. About suprises and life. And about the future of this travelsite. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Beklagar verkligen sorgen. Så oerhört tragiskt, och så fint att det blev dop och bröllop. Liv och död, lycka och sorg… upp och ner.

  Tänker också mycket på bloggens framtid just nu! Många tankar. Kram på dig!

  1. Verkligen upp och ner. Framför allt väcker det tankar på vad man vill med sitt eget liv.

   Om du har tid när ni är i Skåne, hör av dig så tar vi en bloggfika :). Hela familjen är välkommen till Nyehusen. ♡

 2. Så ledsen att höra om din kusin Daniela! Livet är alldeles för skört <3
  Glad att vi hann ses, det ger mig så mycket energi och klokheter att få bubbla med dig. Låt oss prata mer om bloggen snart! Kram!

  1. Tack Eva. Livet är skört. Ser fram emot det :) ♡.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *