Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Första dagen i Onna-San på Okinawa bestämde vi oss för att ta en promenad och orientera oss lite. Vi fick en fin promenad och ramlade på en liten fabrik som odlar olika varianter av sjögräs. Vi frågade om vi fick komma in och titta och ta lite bilder. Och trots språkbarriären gick det bra.

 

I dammarna här på Okinawa odlas Okinawan Seagrapes. De små gröna genomskinliga pärlorna kallas också Green Caviar och är även kända som Caulerpa Lentillifera. På japanska Umi budo. Vi fick till och med smaka. Och jag som inte är någon stor fan av sjögräs blev förvånad över att jag gillade de små pärlorna. Den lokala delikatessen är hög på mineraler och låg på kalorier. Man äter den ofta tillsammans med fisk och skaldjur, till exempel sashimi [rå fisk]. Men “kaviaren” används också till att göra glass.

 

Japan, Okinawa 6

Japan, Okinawa 3

Japan, Okinawa 4 Japan, Okinawa 5

 

Translation
We passed a farm which produces Okinawan Seagrapes, also called the green caviar.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *